×
zgjedhjet presidenciale në Rusi, Janar 2012
KQZ-ja e Rusisë miratoi tekstin e fletëvotimit me të cilin do të votohet në zgjedhjet presidenciale. Sipas ligjit, mbiemrat e kandidatëve për në postin më të lartë shtetëror do të vendosen në fletëvotim në rend alfabetik.
“Rusia ka nevojë për një ekonomi të re me një industri konkurruese dhe infrastrukturë përkatëse, për një sferë të zhvilluar mirë në sektorin e ofrimit të shërbimeve, për një bujqësi të efektshme.
Kryeministri dhe kandidati presidencial Vladimir Putin paraqiti pjesën e tretë të programit të vet elektoral. Artikulli të tij i kushtohet ndryshimit të prioriteteve në politikën ekonomike.
Sipas rezultateve të sondazhit të zhvilluar nga Qendra Kombëtare ruse për Hulumtim t
Legjitimiteti i zgjedhjeve presidenciale nuk duhet të vihet në dyshim nëse njëri nga kandidatët nuk mundi të arrijë të regjistrohet dot, deklaroi Sekretari i Shtypit i Kryeministrit rus Dimitri Peskov.
Dy politikanë, që pretendojnë të marrin pjesë në zgjedhjet presidenciale në Rusi, mund të tërhiqen nga gara presidenciale.
KQZ-ja planifikon të regjistrojë kandidatin për president të Rusisë biznesmenin Mikhail Prokhorov dhe t’i refuzojë regjistrimin guvernatorit të Rajonit Irkutsk Dimitri Mezencev.
Mirëkuptimi multinacional është një nga kushtet kryesore të ekzistencës së
Biznesmeni Mikhail Prokhorov paraqiti programin e vet presidencial të titulluar "E ardhmja e pranishme". Në qendë
Kompania televizive britanike BBC filloi transmetimin e filmit dokumentar mbi Vladimir Putin me titull “Putin, Rusia dhe Per
Kryeministri rus vazhdon, si dhe më parë, të ruajë pozita kryesuese në mesin e kandidatëve për president të vendit.
Zgjedhjet e ardhshme presidenciale, marrëdhëniet e autoriteteve dhe opozitës, pabarazia sociale dhe rrug
Në Rusi përfundoi regjistrimi i kandidatëve për zgjedhjet presidenciale. Në zgjedhjet
Kandidati presidencial, Kreu i Partisë Liberal Demokratike të Rusissë (LDPR) Vladimir Zhirinovski, u përcaktua
Biznesmeni rus Mihaill Prohorov (Mikhaill Prokhorov), i cili deklaroi mbi synimin e tij për të kandiduar
Nënshkrimet e mbledhura për regjistrimin e Grigory Javlinski kandidat presidencial nga Partia “Jablloko (&ldquo
Kryeministri dhe kandidati presidencial i Rusisë Vladimir Putin ftoi shoqërinë ruse për diskutimin e gjerë të perspektivave të zhvillimit të vendit. Në aktikullin e vet botuar në gazetën ruse “Izvestia” («Известия») dhe në faqen e Internetit putin2012.ru, Vladimir Putin përcaktoi një rreth çështjesh, që do të përfshihen edhe në programin e tij parazgjedhor, dhe i bëri thirrje shoqërisë civile për të ushtruar një kontroll më të rreptë ndaj politikanëve.
Në mesditën e datës 12 janar të vitit 2012 në sistemin e domain rus të Internetit filloi të funksionojë site www.putin2012.ru . Atë e hapi Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin, i cili kandidon për presidencën në 4 mars të këtij viti.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
14
15
17
21
22
26
28
29