×
zgjedhjet presidenciale në Rusi, 2011
Sipas rregullit të miratuar punën e web-camerave në zgjedhjet presidenciale të 4 marsit të vitit 2012 në çdo qendër votimi do ta ndjekin në mënyrë të vazhdueshme 2 kamera vëzhgimi.
KQZ-ja e Rusisë përfundoi pranimin e dokumenteve nga kandidatët presidencialë. Mbi dëshirën e vet për të kandiduar për këtë post të lartë deklaruan pothuajse të gjitha partitë e regjistruara politike dhe disa kandidatë të pavarur. Megjithatë lista përfundimtare e kandidatëve presidencialë mund të reduktohet ende.
Kryetari i Partisë Komuniste të Federatës Ruse (KPRF) Gennadi Zyuganov paraqiti në KQZ dokumentet
Guvernatori i rajonit Irkutsk Dimitri Mezencev ka ndërmend të kandidojë për president të Rusisë si person i vetë-emëruar.
Udhëheqësi i Partisë “Rusia e Drejtë” Sergei Mironov paraqiti në KQZ dokumentet në lidhje me kandidaturë e tij për president të vendit në zgjedhjet e 4 marsit të vitit 2012.
Dukja e forcës së autoritetshme politike të krahut të dhjathtë në Rusi mund të bëhet rezultat i zgjedhjeve në Dumën Shtetërore - Dhomën e Ulët të parlamentit.
Miliarderi rus Mihaill Prohorov (Mikhail Prokhorov) deklaroi se do të kandidojë për president të Rusisë. “Ky është, ndoshta, vendimi më i rëndësishëm në jetën time.
Vladimir Putin vizitoi Komisionin Qendror të Zgjedhjeve. Kryeministri rus dorëzoi dokumentet për t’u regjistruar si kandidat për president. Zgjedhjet presidenciale janë planifikuar për në 4 mars të vitit 2012.
Komisioni Qendror i Zgjedhjeve të Rusisë miratoi listën e mediave shtetërore, në
Këshilli i Federatës shpalli të premten datën e zgjedhjeve të ardhshme presidenciale - ato do të mbahen më 4 mars të vitit 2012.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31