×
projekt-rezolutë, 2012
Rritet numri i vendeve të gatshme për të mbështetur kërkesën palestineze për të marrë statusin e shtetit vëzhgues në OKB.
Thirrjet për aplikimin e sanksioneve dhe largimin e Presidentin sirian Bashar Al-Assad u hoqën nga
Këshilli i Sigurimit i OKB-së sot hodhi poshtë rezolutën që kishte të bënte me rregullimin e konfliktit në Siri.
Rusia përhapi në OKB projekt-rezolutën e Këshillit të Sigurimit, e cila parashikon zgjatjen e mandatit të misionit të vëzhguesve në Siri dhe rritjen e përpjekjeve për të arritur një zgjidhje politike të konfliktit sirian.
Forcat qeveritare të Sirisë morën rrethinat lindore të Damaskut, pas disa orë luftimesh me opozitën e armatosur. Kjo e fundit, nga ana e saj, deklaroi se bëri një zbrapsje taktike.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30