×
projekt-rezolutë

Verhovna Rada e Ukrainës filloi shqyrtimin e projekt-rezolutës mbi përgjegjësinë e qeverisë.

Projekt-rezoluta britanike për Sirinë, e cila lejon fillimin e operacionit ushtarak kundër forcave të Bashar Al-Assad, u është dërguar qeverive të vendeve anëtare të përhershme të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për shqyrtim. Moska ka konfirmuar marrjen e saj. Në prag projekt-rezoluta në fjalë u diskutua në takimin me dyer të mbyllura të përfaqësuesve të pesë anëtarëve kyç të Këshillit të Sigurimit të OKB-së në Nju Jork, por nuk gjeti mbështetje nga të gjithë - Rusia dhe Kina kundërshtojnë në mënyrë kategorike përdorimin e forcës.

Përfaqësuesi rus nuk ka organizuar asnjë demarsh gjatë takimit të "pesëshes" të anëtarëve të përhershëm të Këshillit të Sigurimit të OKB-së mbi Sirinë në Nju Jork, në të cilin po diskutohej projekt-rezoluta britanike në lidhje me përdorimin e mundshëm të forcës kundër Damaskut, njoftuan në Përfaqësinë e Përhershme të Rusisë në Organizatën e Kombeve të Bashkuara.

Rritet numri i vendeve të gatshme për të mbështetur kërkesën palestineze për të marrë statusin e shtetit vëzhgues në OKB.
Thirrjet për aplikimin e sanksioneve dhe largimin e Presidentin sirian Bashar Al-Assad u hoqën nga
Këshilli i Sigurimit i OKB-së sot hodhi poshtë rezolutën që kishte të bënte me rregullimin e konfliktit në Siri.
Rusia përhapi në OKB projekt-rezolutën e Këshillit të Sigurimit, e cila parashikon zgjatjen e mandatit të misionit të vëzhguesve në Siri dhe rritjen e përpjekjeve për të arritur një zgjidhje politike të konfliktit sirian.
Forcat qeveritare të Sirisë morën rrethinat lindore të Damaskut, pas disa orë luftimesh me opozitën e armatosur. Kjo e fundit, nga ana e saj, deklaroi se bëri një zbrapsje taktike.
Ndërhyrja e huaj do të çojë në destabilizimin e situatës jo vetëm në Siri, por dhe në mbarë rajonin në përgjithësi, deklaroi sot Zëvendës minisitri i Jashtëm rus Gennadi Gatillov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31