×
Zgjedhjet parlamentare 2011. Komente, Dhjetor 2011
Ministria e Punëve të Brendshme dhe Komiteti Hetimor i Rusisë i paraqitën Presidentit Dimitri Medvediev raportin mbi shkeljet gjatë fushatës zgjedhore dhe votimit për Dumën Shtetërore të Federatës Ruse.
Plot pas një javë - më 21 dhjetor Duma e re Shtetërore e legjislaturës së VI e Rusisë do të mbajë mbledhjen e vet të parë. Dekreti përkatës u nënshkrua nga Presidenti Dimitri Medvediev.
Duma Shtetërore e re e VI e Rusisë do të mbajë mbledhjen e vet të parë tashmë që më 21 dhjetor.
Dukja e forcës së autoritetshme politike të krahut të dhjathtë në Rusi mund të bëhet rezultat i zgjedhjeve në Dumën Shtetërore - Dhomën e Ulët të parlamentit.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev komentoi demonstratat masive që u zhvilluan në qytetet ruse të shtunën e kaluar, më 10 dhjetor. Dhjetëra mijëra njerëz protestuan gjoja për shkeljet e shumta të supozuara në zgjedhjet parlamentare.
Në shoqërinë ruse temë № 1 vazhdojnë të mbetet, si dhe më parë, rezultatet e zgjedhjeve në Dumën Shtetërore.
Shkalla e aktivitetit të shfaqur nga ana e partive dhe lëvizjeve në Moskë, pas votimit të së dielës në zgjedhjet parlamentare, është jashtëzakonisht e lartë. Fituesit kremtojnë triumfin e vet dhe dalin në mitingje.
Zgjedhjet për Dumën Shtetërore të Rusisë, të cilat u mbajtën të dielën, përmbushën të gjitha standartet ndërkombëtare dhe legjislacionin zgjedhor të Federatës Ruse.
Zgjedhjet për Dumën Shtetërore të Rusisë u zhvilluan. Të dh
Të katër partitë politike, të përfaqësuara aktualisht në Dhom
Sipas të dhënave të KQZ-së të Rusisë më 10:30 të mëngjesit, sipas orës së Moskës, janë përpunuar tashmë 95,71% e votave. Partia “Rusia e Bashkuar” ka marrë 49,54% të votave.
Në Rusi filluan zgjedhjet për Dumën Shtetërore - Dhomën e Ulët të parlamentit rus. Vendi, territori i të cilit shtrihet në 9 breza kohorë, do të votojë pothuajse 24 orë. Fiks më 24.00, sipas orës së Moskës, u hapën qendrat e votimit në lindje të Rusisë - në Jakuti, Kamçatkë dhe Çukotkë. Të fundit do të votojnë banorët e pjesës më perëndimore të vendit - ata të rajonit të Kaliningradit.
Zgjedhjet parlamentare në Rusi do të zhvillohen me përdorimin e teknologjive të larta. Një nga risitë në to do të bëhet përdorimi i gjerë i të ashtuquajturave kuti elektronike të votimit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2011
2
3
8
9
10
11
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31