×
Zgjedhjet parlamentare 2011. Komente
Qytetarët rusë sot po zgjedhin presidentin e vendit. Nga ora 08:00 e mëngjesit
Demonstrata e mitingje të forcave të ndryshme politike dhe lëvizjeve shoqërore po zhvillohen të shtunën, më 4 shkurt, në shumë qytete të Rusisë nga Vladivostoku deri në Kaliningrad.
Duma Shtetëror - Dhoma e Ulët e parlamentit rus - do të krijojë një grup të posaçëm pune për shqyrtimin e ankesave dhe vërejtjeve që janë marrë pas zgjedhjeve parlamentare të 4 dhjetorit të vitit 2011.
Ministria e Punëve të Brendshme dhe Komiteti Hetimor i Rusisë i paraqitën Presidentit Dimitri Medvediev raportin mbi shkeljet gjatë fushatës zgjedhore dhe votimit për Dumën Shtetërore të Federatës Ruse.
Plot pas një javë - më 21 dhjetor Duma e re Shtetërore e legjislaturës së VI e Rusisë do të mbajë mbledhjen e vet të parë. Dekreti përkatës u nënshkrua nga Presidenti Dimitri Medvediev.
Duma Shtetërore e re e VI e Rusisë do të mbajë mbledhjen e vet të parë tashmë që më 21 dhjetor.
Dukja e forcës së autoritetshme politike të krahut të dhjathtë në Rusi mund të bëhet rezultat i zgjedhjeve në Dumën Shtetërore - Dhomën e Ulët të parlamentit.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev komentoi demonstratat masive që u zhvilluan në qytetet ruse të shtunën e kaluar, më 10 dhjetor. Dhjetëra mijëra njerëz protestuan gjoja për shkeljet e shumta të supozuara në zgjedhjet parlamentare.
Në shoqërinë ruse temë № 1 vazhdojnë të mbetet, si dhe më parë, rezultatet e zgjedhjeve në Dumën Shtetërore.
Shkalla e aktivitetit të shfaqur nga ana e partive dhe lëvizjeve në Moskë, pas votimit të së dielës në zgjedhjet parlamentare, është jashtëzakonisht e lartë. Fituesit kremtojnë triumfin e vet dhe dalin në mitingje.
Zgjedhjet për Dumën Shtetërore të Rusisë, të cilat u mbajtën të dielën, përmbushën të gjitha standartet ndërkombëtare dhe legjislacionin zgjedhor të Federatës Ruse.
Zgjedhjet për Dumën Shtetërore të Rusisë u zhvilluan. Të dh
Të katër partitë politike, të përfaqësuara aktualisht në Dhom
Sipas të dhënave të KQZ-së të Rusisë më 10:30 të mëngjesit, sipas orës së Moskës, janë përpunuar tashmë 95,71% e votave. Partia “Rusia e Bashkuar” ka marrë 49,54% të votave.
Në Rusi filluan zgjedhjet për Dumën Shtetërore - Dhomën e Ulët të parlamentit rus. Vendi, territori i të cilit shtrihet në 9 breza kohorë, do të votojë pothuajse 24 orë. Fiks më 24.00, sipas orës së Moskës, u hapën qendrat e votimit në lindje të Rusisë - në Jakuti, Kamçatkë dhe Çukotkë. Të fundit do të votojnë banorët e pjesës më perëndimore të vendit - ata të rajonit të Kaliningradit.
Zgjedhjet parlamentare në Rusi do të zhvillohen me përdorimin e teknologjive të larta. Një nga risitë në to do të bëhet përdorimi i gjerë i të ashtuquajturave kuti elektronike të votimit.
Në Rusi gjithçka është gati për zhvillimin e zgjedhjeve parlamentare. Dita e votimit - 4 dhjetori - do të kalojë në mënyrë të organizuar, nuk parashikohen eksese apo shkelje që mund të ndikojnë në rezultatet e tij.
Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (PACE) ka vlerësuar zgjedhjet parlamentare në Rusi që para fillimit të votimit.
Në Rusi nisi fushata paraelektorale për vende në Dumën Shtetërore. Për herë të parë Duma Shtetërore do të zgjidhet për 5 vjet.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31