×
biznesmenët

Në Kinë, në bazë të akuzës për korrupsion, u arrestua një prej njerëzve më të pasur në vend - pronari i kompanisë së madhe të ndërtimit "Gold Mantis", Zhu Xingliang.

Koreja e Veriut dhe Koreja e Jugut riaktivizuan linjë telefonike ushtarake të komunikimit emergjent në kufi.

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut në Strasburg (ECHR) ditën e enjte shpalli vendimin e marrë në lidhje me ankesat e paraqitura asaj nga ish-Kreu i kompanisë ruse të naftës "Jukos", Mihaill Hodorkovskij dhe partneri i tij i biznesit, Pllaton Lebediev, duke mos e njohur ndjekjen e tyre penale në Rusi politikisht të motivuar.

Sipërmarrësit gjermanë mendojnë se qeveria, që do të formohet në bazë të zgjedhjeve të shtatorit në Bundestag, do të duhet t’i kushtojë më shumë vëmendje marrëdhënieve me Rusinë.

Sot në Ekaterinburg filloi punimet Forumi i Biznesit me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të kompanive të mëdha dhe të mesme finlandeze.
Shtetasi francez, i cili punonte si shefi i një kompanie konsulente në fushën e turizmit RM Consultants Russia, u vra në Moskë, njoftoi një burim nga kompania.
Biznesmeni argjentinas me shumë ndikim Carlos Blaquiere, i cili drejton kompaninë më të madhe të prodhimit të sheqerit në vend, është akuzuar për ndalimin e paligjshëm të opozitarëve gjatë periudhës së qeverisjes së huntës ushtarake.
Gjykata e Rrethit e Sychiwskiy Lvov konfirmoi kërkesën për konfiskimin e pasurisë së patundshme dhe aktiveve të një sërë kompanive në territorin e Ukrainës, të cilat i përkasin oligarkut famëkeq rus Boris Berezovskij.
Sipas informacionit të prokurorisë rumune, një shtetas rus u ndalua në një aeroport t
Dega e dytë e gazsjellësit “Nord Stream” (“Rryma Veriore”) mund të
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31