×
rezervat valutore, 2012
Kina po përgatitet për të bërë një hap të madh përpara në tregun botëror të arit. Ajo ka fituar qasje në një nga vendburimet më të mëdha të arit në botë - "Las Krestinas" në Venezuelë. Marrëveshjen me qeverinë e këtij vendi e ka nënshkruar China International Trust and Investment Corp.
Pekini po përgatitet për të rritur sasinë e arit në rezervat e veta menjëherë deri në gjashtë herë. Kjo është deklaruar në një artikull të publikuar në faqen e parë të gazetës shtetëror kineze "Zhenmin Zhibao".
Kurset e valutave po luhaten fort, spekulantët po investojnë në ar, në produkte ushqimore, minerale, lëndët e para, ndërsa ekonomistët arësyetojnë: a do të mbahet vallë euro në këmbë dhe a do të mundet bota t’ia dalë punës mbanë pa dollarin e gjithëpushtetshëm? Cilat do të jenë valutat e të ardhmes?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31