×
rezervat valutore

Reforma e kuotave dhe menaxhimit të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) do të jetë një nga temat kryesore të diskutimit në Samitin e "G-20" në Shën Petersburg. Sistemi i ri i ndarjes së kuotave dhe votave në FMN është miratuar që në vitin 2010, por nuk ka hyrë deri tani në fuqi meqenëse nuk është ratifikuar nga një sërë vendesh, duke përfshirë edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Rezervat ndërkombëtare të Rusisë në datën 19 korrik të vitit 2013 arritën shifrën 505.7 miliardë dollarë, njofton Banka e Rusisë.

Kina po përgatitet për të bërë një hap të madh përpara në tregun botëror të arit. Ajo ka fituar qasje në një nga vendburimet më të mëdha të arit në botë - "Las Krestinas" në Venezuelë. Marrëveshjen me qeverinë e këtij vendi e ka nënshkruar China International Trust and Investment Corp.
Pekini po përgatitet për të rritur sasinë e arit në rezervat e veta menjëherë deri në gjashtë herë. Kjo është deklaruar në një artikull të publikuar në faqen e parë të gazetës shtetëror kineze "Zhenmin Zhibao".
Kurset e valutave po luhaten fort, spekulantët po investojnë në ar, në produkte ushqimore, minerale, lëndët e para, ndërsa ekonomistët arësyetojnë: a do të mbahet vallë euro në këmbë dhe a do të mundet bota t’ia dalë punës mbanë pa dollarin e gjithëpushtetshëm? Cilat do të jenë valutat e të ardhmes?
Në vitin 2011 Banka Qendrore e Rusisë ka blerë 90 tonë ar dhe deri n
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30