×
astronomët, Tetor 2013

Teleskopi i NASA-s "Kepler" zbuloi një trup qiellor, i cili jo vetëm që ka të njëjtat përmasa me ato të Tokës, por është i ngjashëm edhe për nga përbërja kimike - i ashtuquajturi planeti ynë i dyfishtë, i cili ndodhet rreth 400 vite dritë larg nga ne, rreth 3.5 katrilionë kilometra larg.

Agjencia Hapësinore Europiane (European Space Agency, ESA) dhe specialistët gjermanë të grafikës kompjuterike paraqitën një video, në të cilën shfaqen imazhe të Marsit nga lartësia e aparatit fluturues kërkimor "Mars Express".

Shkencëtarët-astronomë kanë zbuluar galaktikën më të largët nga të njohurat.

Zëvendëskryeministri i Rusisë, Dmitri Rogozin, shkroi në mikroblogun e tij në Twitter se asteroidi "2013 TV135", i cili në gusht të vitit 2032 mund të përplaset me Tokën është superqëllim i kozmonautikës ruse​.

Një asteroid, gjatësia e të cilit është më e madhe se 400 metra, mund të bjerë në Tokë në vitin 2032.

Një ekipi astronomësh gjermanë zbuloi në Rrugën e Qumështit fluskin më të madh të gazit. 

Astronomët rusë të observatorit joshtetëror "ISON-NM" zbuluan një asteroid të ri me diametër më shumë se 1 kilometër, i cili po i afrohet Tokës.

Shtresat e ulëta të atmosferës së Jupiterit dhe Saturnit mund të përmbajnë në vetvete elmaze të mëdha, ndërsa në shtresat e sipërme të tyre mund të bien "shira diamanti", mendojnë astronomët amerikanë.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
12
13
15
16
19
20
21
22
23
25
26
27
28
30