×
Phobos-Grunt, 2012
Shkaku i dështimit të lëshimit të stacionit ndërplanetar “Phobos-Grunt” ndodhi për një sërë faktorësh, një prej të cilëve ishte ndikimi i rrezatimit kozmik.
Si versioni më i mundshëm i incidentit që ndodhi me stacionin ndërplanetar rus
Një komision ndërinstitucional nxorri kokluzionet mbi shkaqet që çuan në avarinë e
Njoftimet e Ministrisë së Mbrojtjes të Rusisë se aparati kozmik “Phobos-Grunt” të
Fragmentet e stacionit ndërplanetar rus “Phobos-Grunt” ranë në Oqeanin Paqësor 1.250 kilometra në perëndim të ishullit Wellington (Kili), njoftoi Zëdhënësi i Trupave të Mbrojtjes Ajrore dhe Kozmike të Rusisë Kolonel Aleksei Zollotuhin.
Sipas vlerësimeve të ekspertëve rusë, stacioni ndërplanetar “Phobos-Grunt” do
Fragmentet e “Phobos-Grunt” do të bien në Tokë në periudhën midis 14 dhe 16 janarit.
Fragmente të stacionit ndërplanetar “Phobos-Grunt” mund të fillojnë të bien q
Supozohet se në Tokë do të bien fragmente të stacionit ndërplanetar rus &ldquo
Rënia në Tokë e fragmenteve të aparatit kozmik “Phobos-Grunt”, të cilat nuk do të arrijnë të digjen në shtresat e dendura të atmosferës, pritet më 15 janar.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
5
7
8
9
10
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30