×
Phobos-Grunt, 2011
Stacioni ndërplanetar rus “Phobos-Grunt” do të bjerë në Tokë nga 6-19 janar.
Agjencia Hapësinore Evropiane (ESA) me kërkesën e Rusisë ndërmorri edhe
Sipas njoftimit të ekspertit kanadez në sferën e vëzhgimit të aparateve kozmike
Përpjekja e re për të vendosur kontakt me sondën ndërplanetare kozmike ruse “Phobos-Grunt”, e cila u ndërmorr nga stacioni evropian i vrojtimit në Australi, dështoi.
Stacioni evropian i vrojtimit, i cili ndodhet në Perth të Australisë, nuk mundi të rivendos
Stacionet evropiane natën në të gdhirë të së martës p
Agjencitë hapësinore evropiane dhe amerikane po përpiqen të ndihmojnë Agjencinë Federale
Ekspedita e stacionit automatik ndërplanetar “Phobos-Grunt” drejt satelitit të Marsit - Phobos, praktikisht nuk ka asnjë shans për sukses, deklaroi Nënkryetari i Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë “Roskozmos” Vitali Davidov.
Për shpëtimin e stacionit ndërplanetar rus “Phobos-Grunt” mbetet vetëm
Lartësia e perigjesë së orbitës të stacionit ndërplanetar “Phobos-Grunt” u rrit sërish me rreth 1 kilometër dhe arriti në 209 kilometra.
Agjencia Federale Kozmike ruse “Roskozmos” nuk e quan tani për tani të humbur stacionin ndërplanetar “Phobos-Grunt”, por pranon megjithatë se ekziston mundësia e rënies të tij në ditët e para të janarit, deklaroi Kreu i këtij dikasteri Vladimir Popovkin.
Stacioni ndërplanetar rus “Phobos-Grunt”, i cili nuk arriti të dilte dot në trajektoren
Të gjitha përpjekjet për të rivendosur komunikimin me stacionin ndërplanetar “Phobos-Grunt” dështuan. Sot ato po vazhdojnë me shfrytëzimin e stacioneve tokësore të Agjencisë Hapësinore Evropiane dhe NASA-s në Amerikën e Jugut dhe në Australi.
Astronomët me ndihmën e mjeteve optike po përpiqen të kuptojnë nëse vazhdon të ruajë stacioni automatik ndërplanetar “Phobos-Grunt” orientimin stabil nga Dielli.
Agjencia Federale Kozmike e Rusisë dhe Agjencia Hapësinore Evropiane ranë dakort për ndihm
Natën e kaluar specialistët e Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë “Roskozmos
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31