×
Nikaragua

Nikaragua, ku Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Sovjetik në fillim të viteve 1980 kanë zhvilluar nëpërmjet forcave të tyre të favorizuara, të marra nën tutelë - Kontras dhe Sandinistët - një luftë të përgjakshme, tani po shndërrohet në një territor të bashkëpunimit në luftën kundër trafikut të drogës. Parlamenti i Nikaraguas miratoi vendimin e qeverisë për të lejuar hyrjen në vend të njësive të Forcave Ushtarake Detare, Forcave Ushtarake Ajrore dhe të trupave të shërbimeve të anti-drogës të Rusisë.

Nikaragua është e interesuar në pjesëmarrjen e Rusisë në ndërtimin e analogut të Kanalit të Panamasë, deklaroi të martën Ministri i Financave dhe Kredisë Publike i Nikaraguas Ivan Acosta në një takim të Komisionit Ndërqeveritar për Bashkëpunimin në fushën e Tregtisë, Ekonomisë, Shkencës dhe Teknologjisë, i cili përfundoi në Managua.

Presidenti i Nikaraguas Daniel Ortega njoftoi se ka ndërmend t’i drejtohet Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, në mënyrë që të rikthejë në përbërje të Nikaraguas me rrugë ligjore krahinën e Guanacaste, e cila 200 vjet më parë i ka kaluar Costa Rica-s.

Me trajnimin e specialistëve për zbulimin dhe eliminimin e minave anti-njeri (kundër forcave të këmbësorisë) do të merret Qendra Ndërkombëtare e Deminimit Humanitar, e cila tashmë ka filluar veprimtarinë e saj në rrethinat e kryeqytetit të Nikaraguas, Managua.

Njësia e anijeve ruse, e kryesuar nga kryqëzori raketor i Flotës së Detit të Zi "Moskva" (russ. "Москва"), përfundon sot vizitën e punës në portin Corinto të Nikaraguas, njoftoi përfaqësuesi i shërbimit për shtyp të Flotës.

Në Nikaragua mbërriti me një vizitë miqësore kryqëzori raketor "Moskva", në ceremoninë e pritjes së të cilit morrën pjesë përfaqësues të Komandës së Lartë të Ushtrisë së Nikaraguas.

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave Ushtarake Ajrore të Nikaraguas, kolonel
Parlamenti i Nikaraguas miratoi ligjin që i jep koncesion për ndërtimin e një
Luftanijet e Nikaraguas vendosën sovranitetin mbi ujërat detare, të cilat pak kohë më parë u shpallën nga Gjykata Ndërkombëtare në Hagë si territore, ku shtrihet juridiksioni nikaraguan dhe jo juridiksioni kolumbian, tha në një fjalim drejtuar kombit Presidenti i Nikaraguas, Daniel Ortega.
Gjykata Ndërkombëtare e OKB-së në Hagë konfirmoi të drejtën e Kolumbisë për të zotëruar shtatë ishuj në Detin e Karaibeve, duke hedhur poshtë pretendimet e Nikaraguas.
Nikaragua do të blejë në Rusi një parti automjetesh të blindura “Tiger”, të pajisura me armë dhe të destinuara për forcat speciale të policisë. Për këtë deklaroi Ministrja e Punëve të Brendshme e Nikaraguas Ana Morales Mazun.
Rusia dërgoi në Nikaragua partinë e radhës të automobilave të lehtë “Lada Kalina” të blera tashmë nga ky vend. 550 makina u çuan në kryeqytetin e vendit Managua për rinovimin e parkut të taksive të vendit.
Një nga anijet e Flotës ushtarake detare të Nikaraguas me 27 anëtarë
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30