×
Gjiri Persik, 2013

Plot një çerek shekulli më parë, më 20 gusht të vitit 1988, hyri në fuqi armëpushimi mes Irakut dhe Iranit. Përfundoi lufta e përgjakshme 8-vjeçare. Sipas mendimit të ekspertëve, asnjëra nga palët ndërluftuese nuk e arriti fitoren e pakushtëzuar.

Në Gjirin Persik nga një cisternë indiane ndodhi rrjedhje e naftës.

Një grup luftanijesh amerikane, të kryesuara nga aeroplanmbajtësja bërthamore “Harry Truman”, do të niset këto ditë drejt Gjirit Persik për dezhurn luftarak, njoftuan Forcat Ushtarake Detare amerikane.

Skuadroni sulmues i luftanijeve amerikane me në krye aeroplanmbajtësen bërthamore “Nimitz” ka hyrë në zonën e përgjegjësisë të Flotës së Shtatë Operative në pjesën perëndimore të Oqeanit Paqësor.
Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe aleatët e tyre kanë filluar sot n
Një platformë iraniane e naftës u fundos në Gjirin Persik gjatë përpjekjes së ndërmarrë për instalimin e saj, njofton edicioni i Internetit "Zaviya" i Emirateve të Bashkuara Arabe.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31