×
peshqit

Rajoni i Habarovsk-ut po vazhdon të luftojnë me përmbytjet. Në ditët e fundit niveli i ujit në lumin Amur u rrit pak, duke arritur shifrën 731 cm. Megjithatë, Ministria ruse e Situatave të Jashtëzakonshme lajmëron se kjo është vetëm një "pauzë e përkohshme për frymëmarrje". Tashmë nga mesi i javës së ardhshme uji në lumë mund të rritet edhe një metër e gjysmë. Ndërsa kulminacioni i përmbytjeve pritet në fillim të shtatorit.

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin fundjavën e fundit e kaloi me Kryeministrin e vendit Dimitri Medvediev dhe Ministrin e Mbrojtjes Sergei Shoigu në Tuva (Tyva) dhe Hakasia (Khakassia).

Kompania operatore japoneze Tokyo Electric Power (TEPCO), e cila menaxhon centralin bërthamor "Fukushima-1", njoftoi për
Bashkia e Tokios ka ndërmend të heqë një sërë kufizimesh në përgatitjen e peshkut helmues fugu (pesce palla) pas gati 60 viteve të rregullimit të rreptë dhe licencimit të këtij produkti.
Në Rusi është përpunuar projekti i konstruktimit të anijes unikale kërkimore shkencore, e cila do të bëhet një bazë e vërtetë lundruese për studimin e peshkut të detit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31