×
avionët e papilotuar, Tetor 2013

Koncerni amerikan i prodhimit të avionëve Boeing nënshkroi me kompaninë koreano-jugore Korea Air një memorandum mirëkuptimi, në bazë të të cilit planifikohet konvertimi i helikopterëve të patrullimit MD 500 në aparate fluturues pa pilot.

Departamenti i Kërkimeve të Avancuara i Pentagonit nënshkroi me kompanitë amerikane Northrop Grumman dhe Lockheed Martin kontrata për zhvillimin e sistemeve lazer të vetëmbrojtjes për avionët pa pilot.

Televizioni iranian shfaqi testimet demonstruese të avionit pa pilot iranian kamikaz, i projektuar për të shkatërruar objektivat stacionare dhe lëvizëse.

Kryeministri i Pakistanit Nawaz Sharif deklaroi të mërkurën në një takim me Presidentin amerikan Barack Obama se ai ngriti gjatë negociatave çështjen e sulmeve të avionëve amerikanë pa pilot mbi territorin pakistanez.

Komandanti i Forcave Ajrore kozmike të Gardës Islamike Revolucionare të Iranit, Amir Ali Hadjizadeh, i dhuroi Komandantit të Forcave Ushtarake Ajrore të Rusisë, Viktor Bondarjov, një aparat fluturues pa pilot të prodhimit iranian.

Dy prej organizatave më të mëdha ndërkombëtare të të drejtave të njeriut kanë dënuar qeverinë amerikane për përdorimin e avionëve pa pilot gjatë bombardimeve, viktima të të cilëve shpesh bëhen edhe banorët paqësorë.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
25
26
27
28
29
30