×
Yeti
Një fshat i tërë dedikuar “Njeriut të dëborës” (Yeti, Këmbëmadhi (Bigfoot) do të krijohet në vendpushimin turistik të skive malore Sheregesh në jug të Siberisë. Debatet e zjarrta në lidhje me ekzistencën e Yeti-t nuk po rreshtin për më shumë se gjysmë shekulli. Disa besojnë se ekzistenca e tij është një trillim antishkencor, i pakuptimtë, kurse të tjerë konfirmojnë të kundërtën.
Kjo verë e padëgjuar e nxehtë në Siberi duket se ka shtrënguar edhe Yetin (“njeriu i dëborës”,”këmbëmadhi”) e Kuzbasit të largohet nga vendet e banimit të zakonshëm në veri të Gornaja Shorija.
Gjurmë të freskëta të Njeriut të Borës (Yeti, Bigfoot) u gjetën në jug të rajonit Kemerovo të Rusisë. Në kërkim të Yetit në Shorian Malore (rus. Горная Шория) - kështu janë quajtur këto vise - u nis një ekip shkencëtarësh hominologë italianë. Ata do të takohen me njerëzit, të cilët i kanë panë këto krijesa misterioze, dhe do të vizitojnë vendet ku herë pas here janë gjetur gjurmë të qëndrimit të tyre: shpellën Azassk dhe malin Karatag.
Në pyjet e Ingushetisë (Kaukazi i Veriut), rojet kufitare kapën një krijesë të çuditshme që ngjason shumë me “Njeriun e dëborës” (Yeti apo Bigfoot).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31