×
kalendari

Viti i Ri Kinez është festa më kohëgjatë dhe më e rëndësishme në kalendarin hënor kinez. Origjina e kësaj feste e merr fillesën nga kohërat e lashta, dhe në formën e vet të tanishme ajo reflekton respektin simbolik ndaj miteve, besimeve dhe traditave të ruajtura në shoqërinë kineze.

Drejtori i Observatorit të Vatikanit, prifti jezuit José Funes, mendon se hipoteza e fundit të botës më 21 dhjetor të këtij viti, e cila ka lidhje me kalendarin e civilizimiz Maya, është irracionale dhe pa asnjë bazë shkencore.
Ndërsa kultistët e të gjithë kalibrave u bëjnë thirrje banorëve të Tokës për të pritur më 21 dhjetor fundin e pashmangshëm të mbarë gjallesave, disa njerëz, përkundrazi, janë duke u përpjekur për ta parandaluar atë me të gjitha forcat.
Në Moskë, pranë derës së një prej hyrjeve të një pallati shumëkatësh, ishte ngjitur shpallja si vijon: "Në lidhje me afrimin e fundit të botës ju lutemi të paguani borxhet e pashlyera të qirasë së shtëpisë deri me datë 21.12.2012".
Kalendari Maya (përfshin sistemin e kalendarëve të krijuar nga civilizimi Maya në Amerik
E premtja e 11 nëntorit të vitit 2011 është ditë e gjashtë 1-ave. Admiruesit e frymëzuar të numerologjisë besojnë se kjo datë mund të sjellë fat, pasuri dhe sukses.
Një aktivitet i pazakontë u zhvillua në Shën Petersburg. Gati 100 veta u mblodhën në Sheshin Dvorcovaja me qëllim që të shpërndajnë retë me anë të fuqisë së mendimit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30