×
fizika, 2012
RIKEN është Qendra Japoneze e Kërkimeve, ku një grup shkencëtarësh për herë të parë në praktikë përftoi elementin kimik e 113-të të sistemit periodik të Mendelejevit.
Sipas mendimit të Doktorit të shkencave fizike dhe matematike, Shefit të Departamentit të Studimeve t
Deklarata në lidhje me zbulimin në Përplasësin e Madh të Hadroneve (Large Hardon Collider) të një grimce të re - kandidate për rolin e bozonit të Higsit (Higgs Boson) - tingëlloi zyrtarisht më 4 korrik. Lajmi u diskutua gjerësisht në Takimin e 62 të Laureatëve të Çmimit Nobel me shkencëtarët e rinj në Lindau (Gjermani).
Shkencëtarët nga Organizata Evropiane për Kërkime Bërthamore (CERN) po
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31