×
gjashtëshja, 2012
"Gjashtëshja" e ndërmjetësuesve ndërkombëtarë (Rusia, Britania, Kina, SHBA
Negociatat ndërkombëtare të "Gjashtëshes" së ndërmjetësuesve ndërkombëtarë me Iranin në Moskë përfunduan.
Përfaqësuesit e Iranit dhe ANEA-s për të dytën ditë me radhë po vazhdojnë takimin e tyre në Vjenë. Fakti i progresit në negociata është i paqartë ende. Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike (ANEA) po përpiqet të arrijë aksesin nga Teherani në objektet e tij konkrete bërthamore.
Rusia, SHBA, Britania e Madhe, Franca, Kina dhe Gjermania po përgatiten për zhvillimin e raundit më të rëndësishëm të negociatave me Teheranin mbi çështjen e programit të tij bërthamor. Në mediat perëndimore takimin e ardhshëm e kanë quajtur si shansin e fundit për diplomacinë. Ndërkohë Rusia kujtoi sërish mbi palejueshmërinë e zgjidhjes së saj me rrugë ushtarake.
Në Teheran sonte natën mbërriti delegacioni i inspektorëve të Agjencisë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA). Për dy ditë palët do të diskutojnë programin bërthamor të Iranit.
Irani shprehet i gatshëm për negociata serioze me “gjashtëshen” e ndërmjetësve ndërkombëtarë (5 anëtarët e përhershëm të Këshillit të Sigurimit të OKB-së plus Gjermania).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31