×
Banka Qendrore

Kryetarja e Bankës Qendrore Elvira Nabiullina njoftoi sot se simbol i ri grafik i rublës u bë shkronja ruse "P" (shqip "R") me një vijë horizontale në mes. Simboli u zgjodh me anë të votimit publik.

Banka e Rusisë ka lansuar në faqen e saj të Internetit diskutimin mbi simbolin grafik të rublës.

Rusia hyri në listën "Top-100" të vendeve përkatësisht kushteve të zhvillimit të biznesit. Banka Botërore dhe Korporata Financiare Ndërkombëtare (IFC) kanë publikuar renditjen e rejtingut vjetor të Doing Business, në të cilin vlerësohet klima për mjedisin e biznesit në 189 shtete të botës.

Shërbimi i Bankës së Rusisë për financimin e tregjeve ka përgatitur amendamente në ligjin mbi tregtimin e brendshëm, të cilat do të sigurojnë aksesin ndaj aktivitetit operativ kërkimor.

Rezervat ndërkombëtare të Rusisë në datën 19 korrik të vitit 2013 arritën shifrën 505.7 miliardë dollarë, njofton Banka e Rusisë.

Banka Qendrore e Rusisë në dhjetë vitet e fundit ka blerë 570 ton ar. Kjo
Banka Qendrore e Rusisë më 1 nëntor do të emetojë pesë monedha përkujtimore me metale të çmuara dhe jo të çmuara.
Paqendrueshmëria që po demonstron rubla ruse këto javët e fundit i detyron skeptikët të shprehen pothuajse për fillimin e një krize ekonomike në shkallë të gjerë në Federatën Ruse. Arsyeja për rënien e kursit të monedhës kombëtare është kriza në vazhdim në zonën e euros dhe shpresat e pajustifikuara për rritjen ekonomike të Kinës dhe SHBA.
Rrjedhja e kapitalit neto nga Rusia në janar të vitit në vazhdim përbë
Banka Qendrore e Rusisë nuk pret falimentimin e zonës së monedhës unike evropiane dhe nuk planifikon të ndryshojë seriozisht strukturën e rezervave ndërkombëtare, njoftoi Nënkryetari i parë i saj Aleksei Ulukajev në margjinat e Forumit Ekonomik Botëror në Davos.
Banka Qendrore e Rusisë nxorri përfundimet për vitin 2011. Investimet direkte të huaja në ekonominë e Rusisë përbënë 48,5 miliardë dollarë. Kjo është pothuaj në 1/3 më shumë se treguesit e vitit 2010.
Banka Qendrore e Rusisë do të lëshojë sot në qarkullim një monedhë argjendi përkujtimore me vlerë nominale 25 rubla, dedikuar samitit të APEC në Vladivostok. Monedha ka formë të rrumbullakët me diametër 60 milimetra.
Banka e Rusisë më 22 nëntor do të nxjerrë në qarkullim një monedhë përkujtimore argjendi dedikuar 100-vjetorit të krijimit të Komitetit Olimpik Rus.
Në vitin 2011 Banka Qendrore e Rusisë ka blerë 90 tonë ar dhe deri n
Komiteti për Punët e Jashtme në Kongresin Amerikan miratoi sanksione të reja të rrepta kundër Iranit.
Banka Qendrore e Rusisë më 1 shtator do të verë në qarkullim 3 monedha
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31