×
ExxonMobil
Presidenti rus Vladimir Putin u dorëzoi "Urdhërin e Miqësisë" drejtuesve të
Kompania ruse "Rosneft" dhe ajo amerikane ExxonMobil do të ndërtojnë një Qendër Arktike për projektet shkencore të eksplorimit të shelfit në Rusi.
Kompania ruse e naftës “Rosneft” i bleu kompanisë amerikane “ExxonMobil” 30% të aksioneve në punët e eksplorimit gjeologjik në Gjirin e Meksikës. Marrëveshja përkatëse u nënshkrua nga krerët e kompanive në SHBA.
Kompania ruse e naftës "Lukoil" ka refuzuar ofertën e Exxon Mobil amerikan për të blerë aksionet e tij në projektin "West Qurna 1" në Irak.
"Rosneft" dhe kompania amerikane “ExxonMobil Exploration Company” do të nxjerrin së bashku naftë në vendburimet e ndodhura në një rajon me reliev të vështirë në Siberinë Perëndimore.
Korporata amerikane e naftës dhe gazit ExxonMobil informoi Bagdadin mbi dëshirën e vet
Kompania ruse “Rosneft” zuri vendin e parë në botë përkatësisht prodhimit të naftës. Në vendin e dytë u rendit ExonMobil amerikan. Sipas kritereve të naftëtarëve, diferenca midis tyre nuk është e madhe, rreth 1 milion ton.
Në 30 vitet e ardhshme kërkesa për burimet e energjisë do të rritet me më shumë se 1/3, duke përfshirë edhe atë për gaz - 60%. I tillë është parashikimi i ekspertëve të Exxon Mobile.
Kompania ruse “Rosneft” fitoi qasje në vendburimet e koncernit ExxonMobil në SHBA, në veçanti në Gjirin e Meksikës dhe në Teksas. Nga ana e vet gjigandi amerikan i naftës do të marrë pjesë në eksplorimin dhe zhvillimin e shelfit Arktik rus.
Një nga kompanitë më të mëdha ruse të naftës “Rosneft” do të mund të punojë në platformat e gjigandit energjetik amerikan ExxonMobil.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31