×
stacion ndërplanetar
Shkencëtarët kanë gjetur, me ndihmën e stacionit ndërplanetar automatik të NASA "Cassini", dëshmi të ekzistencës së një oqeani nëntokësor në satelitin më të madh të Saturnit -Titan.
Shkaku i dështimit të lëshimit të stacionit ndërplanetar “Phobos-Grunt” ndodhi për një sërë faktorësh, një prej të cilëve ishte ndikimi i rrezatimit kozmik.
Si versioni më i mundshëm i incidentit që ndodhi me stacionin ndërplanetar rus
Njoftimet e Ministrisë së Mbrojtjes të Rusisë se aparati kozmik “Phobos-Grunt” të
Fragmentet e stacionit ndërplanetar rus “Phobos-Grunt” ranë në Oqeanin Paqësor 1.250 kilometra në perëndim të ishullit Wellington (Kili), njoftoi Zëdhënësi i Trupave të Mbrojtjes Ajrore dhe Kozmike të Rusisë Kolonel Aleksei Zollotuhin.
Sipas vlerësimeve të ekspertëve rusë, stacioni ndërplanetar “Phobos-Grunt” do
Fragmentet e “Phobos-Grunt” do të bien në Tokë në periudhën midis 14 dhe 16 janarit.
Fragmente të stacionit ndërplanetar “Phobos-Grunt” mund të fillojnë të bien q
Supozohet se në Tokë do të bien fragmente të stacionit ndërplanetar rus &ldquo
Rënia në Tokë e fragmenteve të aparatit kozmik “Phobos-Grunt”, të cilat nuk do të arrijnë të digjen në shtresat e dendura të atmosferës, pritet më 15 janar.
Stacioni ndërplanetar rus “Phobos-Grunt” do të bjerë në Tokë nga 6-19 janar.
Agjencia Hapësinore Evropiane (ESA) me kërkesën e Rusisë ndërmorri edhe
Sipas njoftimit të ekspertit kanadez në sferën e vëzhgimit të aparateve kozmike
Përpjekja e re për të vendosur kontakt me sondën ndërplanetare kozmike ruse “Phobos-Grunt”, e cila u ndërmorr nga stacioni evropian i vrojtimit në Australi, dështoi.
Stacioni evropian i vrojtimit, i cili ndodhet në Perth të Australisë, nuk mundi të rivendos
Stacionet evropiane natën në të gdhirë të së martës p
Agjencitë hapësinore evropiane dhe amerikane po përpiqen të ndihmojnë Agjencinë Federale
Ekspedita e stacionit automatik ndërplanetar “Phobos-Grunt” drejt satelitit të Marsit - Phobos, praktikisht nuk ka asnjë shans për sukses, deklaroi Nënkryetari i Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë “Roskozmos” Vitali Davidov.
Fragmentet e fazës së dytë të konstruksionit të raketëmbajtëses “Zenit”, e cila nxorri në kozmos stacionin ndërplanetar rus “Phobos-Grunt”, mund të bien në Oqeanin Indian, në afërsi të ishullit Java më 22 nëntor.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31