×
shpikje

Studentët amerikanë kanë krijuar një libër të aftë për të reaguar ndaj emocioneve të lexuesit dhe për të riprodhuar pjesërisht situatën në të cilën gjendet protagonisti i veprës.

Gjatë zhvillimit të Panairit Botëror të vitit 1964 në Nju Jork shkrimtari i lëmit fantastiko-shkencor Aizek Asimov ka parathënë se si do të jetë bota pas 50 vjetësh. Parashikimi i tij u botua atëhere në gazetën "New York Times". Duke e lexuar atë sot, ti kupton se shkrimtari arriti të parashikojë praktikisht të gjitha përparimet, arritjet teknologjike!

Shkencëtarët gjermanë nga Universiteti i Bonit shpikën një medikament kundër pabesisë së mashkujve.

Shkencëtarët rusë shpikën një pajisje unikale që mundëson zbulimin e drogës, lëndës eksplozive dhe mallrave të falsifikuara përmes paketimit. Pajisja është hedhur tashmë për shitje në treg.
Nëndetësja e re e shpikur nga arkitekti francez Jacques Roger do të jetë edhe shtëpi nënujore, edhe laborator oqeanik njëkohësisht. Ajo u quajt SeaOrbiter. Kjo nëndetëse do të zhvendoset nga lëvizjet e rrymave oqeanike.
Një grup ekspertësh japonezë për herë të parë kanë zhvilluar teknologjinë e rritjes së indit me shumë shtresa të retinës së syrit të njeriut nga qelizat burimore embrionale.
Fashoja për mbylljen e plagëve VitaVallis, që u përpunua nga shkencë
Shkencëtarët britanikë kanë arritur të krijojnë një lloj sapuni me veti magnetike, risi kjo që mund të çojë në prodhimin e një serie të tërë detergjentesh më pak agresive ndaj mjedisit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31