×
ushqime, 2012
Sot nga kozmodromi “Bajkonur” u realizua lançimi i raketëmbajtëses "Sojuz-U" (russ. «Союз-У») me anijen kozmike të transportit "Progress M-17M" (russ. «Прогресс М-17М»). Ajo po çon në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) më shumë se 2.5 ton ngarkesa me rëndësi jetike. Anija kozmike “Progress” do të dërgojë në orbitë, përveç pajisjeve shkencore, pjesëve të këmbimit dhe atyre kompletuese për Stacionin, edhe fruta të freskëta: mollë, portokalle, limona.
Në Vladivostok të Rusisë (Primorje) në prag të takimit të Bashkëpunimit
Vatikani u bashkua me thirrjet për mbajtjen e samitit të jashtëzakonshëm të "Njëzetëshes" (G-20”) për diskutimin e problemeve të ushqimit të botës. Siç deklaroi Përfaqësues i Selisë së Shenjtë pranë Kombeve të Bashkuara, Kryepeshkopi Silvano Tomasi, një takim i tillë duhet të mbahet që para fundit të këtij viti. Përndryshe do të jetë tepër vonë.
Çmimet botërore të produkteve ushqimore këto javët e fundit janë rritur në mënyrë të ndjeshme, për shkak të reshjeve forta të shirave në Brazil, thatësirës në SHBA, Indonezi dhe Australi.
Mediaperandoria amerikane Walt Disney deklaroi se do të ndalojë reklamën “e ushqimit jo të shëndetshëm” në programet e saj televizive, radio dhe Internet.
Biologët amerikanë realizuan një eksperiment me minjtë laboratorikë, i cili tregoi se ngr
Agrarët (fermerët) rusë po përgatiten për t’u bashkuar me OBT, ndërkohë që duhet thënë se kushtet e bashkimit me këtë Organizatë janë nga më të mirat.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31