×
ushqime

Me porosi të Departamentit amerikan të Mbrojtjes shkencëtarët kanë sajuar një pizza që mbetet e ngrënshëm për tre vjet. Ushtarët e kanë zgjedhur vetë pizza në racionit e tyre të përditshëm ushqimor, dhe pas kësaj studiuesit u detyruan të vrasin mendjen për përsosjen e këtij produkti.

Shkencëtarët e Qendrës Shkencore ruse për Studimin e Arktikut kanë prezantuar fast food-in (ushqim i shpejtë) arktik të quajtur "Tjura e Jamalit".

Gjatë zhvillimit të Olimpiadës Dimërore qytetin Soçi do ta vizitojnë më shumë se 400.000 turistë. Me qëllim që mysafirët e Olimpiadës të mos mbeten të uritur, në qytet janë hapur më shumë se një mijë pika ushqimore. Se me çfarë i ushqejnë pjesëmarrësit dhe mysafirët e Lojrave Olimpike në Soçi, tregon korrespondenti i Radiokompanisë "Zëri i Rusisë".

Qeveria e Indisë ka miratuar një program që u garanton të varfërve furnizimin me produktet ushqimore bazë sipas një sistemi me karta.

Rusët janë nga tifozët më të mëdhenj të gatimit në shtëpi në gjithë botën. Kjo rezulton nga të dhënat e anketimit "Kupa Matëse Botërore. Trendet Ndërkombëtare të Artit të Kuzhinës 2013 ", të kryer nga Web portali më i madh ndërkombëtar i gjellëtarisë Allrecipes.
Rusia, traditat, ushqime, arti i kuzhinës
Koreja e Veriut i kërkoi ndihmë Mongolisë në luftën kundër mungesës së produkteve ushqimore.
Sot nga kozmodromi “Bajkonur” u realizua lançimi i raketëmbajtëses "Sojuz-U" (russ. «Союз-У») me anijen kozmike të transportit "Progress M-17M" (russ. «Прогресс М-17М»). Ajo po çon në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) më shumë se 2.5 ton ngarkesa me rëndësi jetike. Anija kozmike “Progress” do të dërgojë në orbitë, përveç pajisjeve shkencore, pjesëve të këmbimit dhe atyre kompletuese për Stacionin, edhe fruta të freskëta: mollë, portokalle, limona.
Në Vladivostok të Rusisë (Primorje) në prag të takimit të Bashkëpunimit
Vatikani u bashkua me thirrjet për mbajtjen e samitit të jashtëzakonshëm të "Njëzetëshes" (G-20”) për diskutimin e problemeve të ushqimit të botës. Siç deklaroi Përfaqësues i Selisë së Shenjtë pranë Kombeve të Bashkuara, Kryepeshkopi Silvano Tomasi, një takim i tillë duhet të mbahet që para fundit të këtij viti. Përndryshe do të jetë tepër vonë.
Çmimet botërore të produkteve ushqimore këto javët e fundit janë rritur në mënyrë të ndjeshme, për shkak të reshjeve forta të shirave në Brazil, thatësirës në SHBA, Indonezi dhe Australi.
Mediaperandoria amerikane Walt Disney deklaroi se do të ndalojë reklamën “e ushqimit jo të shëndetshëm” në programet e saj televizive, radio dhe Internet.
Biologët amerikanë realizuan një eksperiment me minjtë laboratorikë, i cili tregoi se ngr
Agrarët (fermerët) rusë po përgatiten për t’u bashkuar me OBT, ndërkohë që duhet thënë se kushtet e bashkimit me këtë Organizatë janë nga më të mirat.
Ushqimi i vërtetë kozmik, i cili hyn në racionin ushqimor të ekuipazheve të
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30