×
Dita e Fitores, Mars 2010
Me rastin e Ditës së Fitores më 9 maj në Kiev do të vendoset momumenti i Heroit 3 herësh të Bashkimit Sovjetik, pilotit-gjuajtës Ivan Kozhedub, njofton shërbimi i shtypit i qeverisë ukrainase.
70 vjet më parë Ushtria e Kuqe u pajis me tankun e modelit T-34. I krijuar nga konstruktorët sovjetikë në afate kohore rekord, "tridhjetë e katërshi" u bë një nga simbolet më të njohur të fitores mbi fashizmin.
  31 mars. Bashkimi i Republikave Socialiste Sovjetike (BRSS): Trupat e Frontit të 2-të Ukrainas me luftime të suksesshme vazhdonin të avanconin.
  30 mars. Bashkimi i Republikave Socialiste Sovjetike (BRSS): Trupat e Frontit të 2-të Bjellorus sot morrën me sulm qytetin dhe kështjellën e Danzigut.
500 veteranë nga vendet e huaja të afërta dhe të largëta do të marrin pjesë në aktivitetet festive të 65 vjetorit të Fitores së Madhe në Shën Peterburg.
  29 mars. Bashkimi i Republikave Socialiste Sovjetike (BRSS): Trupat e Frontit të 3-të Bjellorus sot përfunduan likuidimin e grupimit të Prusisë Lindore të forcave gjermane të rrethuar në pjesën veriperëndimore të Königsbergut.
Me koncertin e interpretuesve të rinj rusë përfundon në Konservatorin Mbretëror të Brukselit Festivali kulturor "Pranvera ruse 2010", kushtuar 65 vjetorit të Fitores së popullit sovjetik në Luftën e Dytë Botërore.
  Kronika e Fitores. Kronika e ngjarjeve në frontet e Luftës së Dytë Botërore.
Në Rusi startoi Internet-projekti "Fitor ja ka fytyrat tona", kushtuar 65 vjetorit të Fitores së Madhe Patriotike të viteve 1941-1945.
Kremtimi i përbashkët i 65 vjetorit të Fitores mbi fashizmin është një nga temat kryesore të mbledhjes së sotme në Moskë të krerëve të MPJ të Bashkësisë së Shteteve të Pavarura.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev nënshkroi dekretin për dhënien 5 qyteteve ruse titullin "Qyteti i lavdisë së luftës".
Dimitri Medvediev mendon, se kremtimi i jubileut të Fitores në Luftën e Madhe Patriotike duhet të shoqërohet me "fushatë informative, detyra e së cilës konsiston në thënien e së vërtetës".
Dimitri Medvediev nderoi kujtimin e heronjëve të Luftës së Madhe Patriotike të viteve 1941-1945 duke vendosur kurorën me lule pranë Zjarrit të Amëshuar në kodërvarrin e Mamajevit në qytetin Vollgograd (ish Stalingradi).
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvedeiv mbërriti në Vollgograd për të diskutuar përgatitjen e kremtimit të 65 vjetorit të Fitores në Luftën e Madhe Patriotike.
  Kronika e Fitores. Kronika e ngjarjeve në frontet e Luftës së Dytë Bot
  Kronika e Fitores. Kronika e ngjarjeve në frontet e Luftës së Dytë Botërore. 24 mars.
Fotografitë dhe kujtimet nga arkivat familjare të rusëve do të mund të vendosen pranë me fotografitë nga arkivi i fotografive të Agjencisë ITAR-TASS në portalin e saj në Internet.
Kronika e Fitores. Kronika e ngjarjeve në frontet e Luftës së Dytë Botërore   23 mars Bashkimi i Republikave Socialiste Sovjetike (BRSS): Trupat vazhdonin ofensivën në drejtim të Danzigut.
Për pjesëmarrjen në krijimin e fotokronikës së Luftës s
  22 mars Bashkimi i Republikave Socialiste Sovjetike (BRSS) Në Gjermani, në drejtim të Danzigut, trupat sovjetike duke përballuar rezistencën këmbëngulëse të kundërshtarit me luftime të ashpra zunë disa pika banimi.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2010
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2010
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
18
19
20
21
27
28