×
Sojuz, 2011
Në kozmondromin “Bajkonur” po përfundon përgatitja për lëshimin e raketëmbajtëses “Sojuz”, e cila do të çojë në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) anijen kozmike me ekuipazhin e ri në bord.
Raketëmbajtësja “Sojuz” me satelitin e navigacionit “GLOMASS-M” startoi me sukses nga kozmodromi “Plesetsk” në rajonin Arkhangelsk. Në vitin 2011 në orbitë u nxorrën tashmë 5 satelitë “GLONASS”. Ai që startoi sot duhet të bëhet i gjashti.
Raketëmbajtëset më të sigurta në botë “Sojuz” do t
Ekuipazhi i Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) sot do të jetë i detyruar të gjejë strehim në anijen kozmike ruse “Sojuz”, të ankoruar me SKN, për shkak të afrimit të mbeturinave kozmike.
Aparati i uljes i anijes së pilotuar kozmike “Sojuz” realizoi me sukses uljen në Kazakistan, në një rajon të afërt me atë që ishte llogaritur. Në bordin e anijes “Sojuz” ndodhen kozmonauti rus Sergei Vollkov, astronauti amerikan Michael Fossum dhe ai japonez Satoshi Furukawa.
Para kthimit në Tokë kozmonautëve dhe astronautëve të ekuipazhit të kombinuar
“Qëllimi i operacionit është krijimi i kushteve për uljen e ekuipazhit t
Anija kozmike ruse “Sojuz” me ekuipazhin ruso-amerikan në bord realizoi bashkimin e suksesshëm me Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN). Anija “Sojuz TMA-22” çoi në SKN kozmonautët rusë Anton Shkaplerov, Anatoli Ivanishin dhe astronautin amerikan Daniel Burbank.
Anija e pilotuar kozmike ruse “Sojuz” startoi sot nga kozmodromi “Bajkonur”, të cilin Rusia ia ka marrë me qira Kazakistanit, drejt Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN).
Raketëmbajtësja ruse “Sojuz”, me dy aparate kozmike për sistemin satelitor evropian të navigacionit Galileo, u lëshua të premten nga kozmodromi Kourou në Guiana Franceze.
Një nga modifikimet e anijes kozmike ruse të brezit të ri do të jetë e aftë të kthejë në Tokë nga Stacioni Kozmik Ndërkombëtar (SKN) deri në 2 ton ngarkesa.
Sipas të dhënave paraprake të ekspertëve, shkak i rënies së raketëmbajtëses “Sojuz” u bë disfunksionimi në punën e motorit të sistemit shtytës që çoi, si rezultat, në fikjen emergjente të tij.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31