×
anije me vela

Më shumë se 100 modele anijesh të flotës civile dhe ushtarake janë paraqitur në liqenin e parkut të kulturës në qytetin rus të Kaliningradit, ku ditën e premte filloi Kampionati Botëror i modelimit të anijeve.

Anija e famshme ruse me vela "Krusenstern" u nis nga porti i regjistrimit të përhershëm, porti i Kaliningradit, në udhëtimin e tretë për këtë vit.

Anija më e madhe ruse me vela në botë "Sedov" (russ. “Седов”), gjatë rrugës së kthimit nga lundrimi i saj përreth botës në Shën Petersburg, sot u ankorua në ishujt Kanare.
Anija mësimore ruse me vela "Sedov" (russ. "Седов"), e cila po realizon aktualisht një lundrim përreth botës, u largua nga porti japonez Nagasaki, ku për nder të rusëve u organizua një shfaqje mjaft spektakolare, dhe nisi lundrimin e vet drejt Hong Kongut.
Anija e famshme ruse me vela “Kruzenshtern” (russ."Крузенштерн") në vitin 2013 do të vizitojë 20 porte në 11 vende të huaja dhe do të marrë pjesë në disa regata ndërkombëtare.
anije me vela, regatë
Anija me vela "Bounty" u mbyt në brigjet e shtetit amerikan të Karolinës së Veriut për shkak të fuqisë shkatërrimtare të uraganit "Sandy". 14 nga 16 anëtarët e ekuipazhit u evakuuan me ndihmën e helikopterëve të rojes bregdetare.
Anija ruse me vela “Sedov” nuk mund të hyjë në portin e San Franciskos për shkak të kërcënimit që i kanoset për arrestim.
Barka mësimore ruse me tre direkë “Pallada”, nën tingujt përsh
Anija ruse me vela “Palada” sot do të largohet nga porti kanadez Victoria dhe do të marrë kursin drejt Seattle amerikan.
Anija mësimore ruse me vela “Pallada” mbërriti në portin Kodiak, i cili ndodhet në ishullin me të njëjtin emër të shtetit amerikan Alaska.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30