×
trazira, 2011
Serbët e Kosovës kanë ngritur përsëri barrikada të reja në hyrje të pikës kufitare “Jarinje” në veri të republikës së vetëshpallur.
Në marrëdhëniet mes Britanisë së Madhe dhe Iranit po vjen duke u pjekur një konflikt i ri, fort i komplikuar.
Përleshjet e demonstruesve me policinë në qendër të Kajros po vazhdojnë
Përleshje të armatosura midis ushtarakëve dhe militantëve ndodhën në jug të Jemenit.
Presidenti i Sirisë Bashar Al-Assad në mesazhin e vet televiziv drejtuar popullit të vendit paralajmë
Duke dalë me një fjalim në Qendrën e rinisë në Oksford, teksti
Lufta informative rreth Sirisë ka arritur apogjeun e vet, deklaruan në Komitetin rus të Solidaritetit me popujt e Sirisë dhe Libisë. Lufta informative po zhvillohet në nivel të ri ideologjik dhe teknologjik.
Historia e Mark Duggan u bë test për verifikimin e qëndrueshmërisë, fortësisë jo vetëm të politikanëve britanikë, ruajtësve të rendit dhe gjithë sistemit shtetëror.
Në lidhje me trazirat masive që kanë përfshirë vendin parlamentarët britanikë do të mblidhen sot në një takim urgjent.
Autoritetet e Britanisë së Madhe po arrijnë gradualisht të rivendosin rendin në Londër dhe në qytete të tjera të mëdha të vendit.
Qendër e re e trazirave të rrugëve që kanë përfshirë aktualisht Britaninë e Madhe natën e kaluar u bë Manchester. Kjo ndodhi pas nisjes për në kryeqytetin britanik të oficerëve nga 30 departamentet e policisë rajonale.
London, Birmingham, Liverpool, Bristol - qytetet më të mëdha të Anglisë - janë shndërruar në zona trazirash e përleshjesh.
Në qytetin Hotan të rajonit autonom Xinjiang Uyghur të Republikës Popullore të Kinës në përleshjet me policinë u vranë 18 veta. Sipas deklaratës së autoriteteve kineze, 14 nga 18 viktimat janë uighurë nga organizatat separatiste.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31