×
reaktor, 2011
Në Rumani për shkak të rrjedhjes së ujit të distiluar u ndal nj
Bill Gates - themeluesi i kompanisë “Microsoft” - po zhvillon aktualisht bisedime me Korporatën kombë
Koreja e Veriut po përshpejton punën për krijimin e reaktorit bërthamor
Në njërin nga reaktorët e dëmtuar të elektrostacionit atomik japonez “Fukushima -1” ndodhi një reaksion i pakontrolluar, spontan bërthamor.
Kina testoi me sukses një reaktor me neutrone të shpejtë me kapacitet 65 MW (megavat). Përparësia kryesore e tij konsiston në rritjen e konsiderueshme të koeficientit të shfrytëzimit të burimeve të uraniumit dhe reduktimin e mbetjeve radioaktive.
Në Institutin e Bashkuar të Studimeve Bërthamore në qytetit Dubna në periferi t
Afatet e krijimit të reaktorit eksperimental termobërthamor ndërkombëtar do të shtyhen si të paktën një vit për shkak të katastrofës në Japoni, e cila po vonon furnizimin e elementeve të kërkuara.
Nga 54 reaktorët bërthamorë ekzistues në Japoni aktualisht veprojnë vetëm 12. Të enjten në kuadër të inspektimit profilaktit tremujor u ndalua edhe një reaktor tjetër në centralin bërthamor “Sendai” në prefekturën Kagoshima.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31