×
metalurgjia
Rusia ka ndërmend të krijojë prodhimin vetiak të metaleve të rrallë tokësorë. Aty nga 1 shkurti i vitit 2013 qeveria duhet të zhvillojë dhe të miratojë programin e prodhimit të tyre. Në listën e metaleve të rrallë përfshihen 17 elementë, të cilët përdoren në pajisje të teknologjisë së lartë (të tilla si tableta dhe smartphones) si dhe në industrinë e prodhimit të avionëve, automobilave, në industritë bërthamore dhe ushtarake.
Në Magnitogorsk (Ural) në prani të Kryeministrit Vladimir Putin u lançua reparti i makinerive të petëzimit të ftohtë të metalit (laminimit), i cili do të prodhojë metale për automobilat dhe pajisjet shtëpiake të nivelit botëror.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Shkurt 2018
Kalendari i ngjarjeve
Shkurt 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28