×
Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut

Gjykata Kushtetuese e Rusisë ka gjetur mënyrën ligjërisht korrekte për të zbatuar vendimet, që bien në kundërshtim me Kushtetutën ruse, të Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ), e cila nuk do të shkaktojë shtrembërime të Ligjit Bazë, tha Presidenti Vladimir Putin.

Gjykata Europiane për të Drejtat e Njeriut refuzoi kërkesën e Polonisë për të zhvilluar me dyer të mbyllura, pa praninë e shtypit, seancat dëgjimore gjyqësore të planifikuara më 3 dhjetor lidhur me çështjen e burgjeve sekrete të CIA-s.

Gjykata në Spanjë urdhëroi lirimin e një anëtareje të grupit të majtë radikal "ETA", duke përmbushur në këtë mënyrë kërkesën e Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut (European Court of Human Rights, ECHR).

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (European Court of Human Rights, ECHR) nuk mund të vlerësojë hetimin e autoriteteve ruse në lidhje me vrasjen e oficerëve polakë në Katin në vitin 1940, pasi kjo është përtej kompetencave të saj.

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut në Strasburg (ECHR) ditën e enjte shpalli vendimin e marrë në lidhje me ankesat e paraqitura asaj nga ish-Kreu i kompanisë ruse të naftës "Jukos", Mihaill Hodorkovskij dhe partneri i tij i biznesit, Pllaton Lebediev, duke mos e njohur ndjekjen e tyre penale në Rusi politikisht të motivuar.

Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut (ECHR) e njohu arrestimin e ish-Kryeministres së Ukrainës, Julia Timoshenko, si të motivuar politikisht dhe e barazoi atë me shkeljen e të drejtave të njeriut.
Të hënën, më 29 prill, ambasadorët e Bashkimit Europian dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Ukrainë do të vizitojnë ish-Kryeministren e vendit, Julia Timoshenko, në spitalin e Kharkovit, njoftoi Nënkryetari i Partisë "Atdheu" Grigori Njemirja.
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut njohu faktin e shkeljes së drejtave të mbrojt
Vitin e kaluar Rusia ka paguar 221 milionë rubla në kuadër të zbatimit të vendimeve të Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut (European Court of Human Rights).
Gjykata Europiane e të Drejtave të Njeriut mori vendimin për gjobitjen e qeverisë italiane me 100.000 euro për mbajtjen e të burgosurve në qeli shumë të vogla. Vendi u obligua ta ndreqë situatën brenda një viti.
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut vendosi pak kohë më parë të gjobisë Rusinë për shkeljen e të drejtave të pesë shkollave rumune në Transnistria. Shuma e gjobës është rreth 1 milion €.
Anëtarja e liruar së fundmi e punk grupit “Pussy Riot” Ekaterina Samuceviç u
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (ECHR) "do të shqyrtojë sërish padinë e ngritur kundër Rusisë prej të afërmve të 12 ushtarakëve polakë të pushkatuar nën Katyn në vitin 1940".
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut në Strasburg refuzoi t’i ndalojë qeveris
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (ECHR) e quajti pushkatimin e oficerëve polakë
Çështja e lidhur me ekzekutimin e ushtarakëve polakë nën Katyn nuk ka baza për fillimin e një hetimi të ri. Një vendim i tillë u morr nga Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (ECHR).
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (European Conventon on Human  Rights, ECHR) e hodhi posht
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (ECHR) kënaqi pothuajse plotësisht padinë e të dëmtuarve dhe të afërmve të viktimave të sulmit terrorist në Qendrën Teatrale moskovite në Dubrovka.
Ish-Kryeministrja e vendit Julia Timoshenko ngriti padi në Gjykatën Evropiane të të Drejtave t
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31