×
vapë, 2011
Vera e vitit 2011 u rendit në vendin e tretë në listën e verave
35 veta vdiqën në Japoni nga vapa e madhe dhe mbi 7.000 të tjerë janë shtruar në spitale me goditje të të nxehtit në kokë për shkak të temteraturave shumë të larta në vend.
Rajoni Oimiakon i Jakutisë (Siberi verilindore) mori sot nga Ministria e Situatave të Jashtëzakonshme (MSJ) një paralajmërim urgjent për rrezikun jashtëzakonisht të lartë të shpërthimit të zjarreve të reja pyjore.
Muaji që lamë pas - korriku në Moskë - u bë një nga më të nxehtit për gjithë historinë 130-vjeçare të vëzhgimeve të motit.
Vapa anomale që është vendosur aktualisht në zonën e Rusisë Qendrore mund
Zjarret pyjore në Rusi po përfshijnë me shpejtësi territore të reja. M
Për shkak të vapës së madhe në Rusi janë aktivizuar zjarret pyjore.
Një rekord i ri temterature gjatë sezonit të kësaj vere u regjistrua të
Me sa duket nga të gjitha ky vit po përgatitet të sfidojë vitin e kaluar, i cili hyri në histori si rekordmen absolut përkatësisht fatkeqësive natyrore.
Në gjysmën e dytë të korrikut pjesa evropiane e Rusisë ka shumë
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31