×
GPS
Forcat Ushtarake Ajrore të SHBA-së lëshuan një satelit navigacioni të brezit të ri, i cili do të plotësojë grupin orbital të sistemit amerikan të pozicionimit global (GPS).
Rrjeti më i madh social në botë Facebook është duke zhvilluar një aplikacion mobil që do të ndjekë lëvizjet e përdoruesve në kohë reale, duke përdorur të dhënat nga sistemi GPS, rrjetet e telefonisë celulare dhe pikat Wi-Fi.
Në Moskë u hap ekspozita e VI e përvitshme e teknologjive të navigacionit “NaviTeh-2012”. Këtë vit ajo po zhvillohet nën shenjën e përfundimit të krijimit të grupimit satelitor orbital dhe lançimit të plotë të sistemit GLONASS. Ekspertët rusë thonë se në ardhmen do të ndodhë integrimi i sistemeve ekzistuese satelitore GPS, GLONASS, Galileo-s evropian dhe Compass-it kinez.
Dy satelitë të sistemit europian të pozicionimit global Galileo kaluan me sukses provat e fluturimit. Grupimi i plotë i satelitëve duhet të përbëhet nga 30 aparate, i cili planifikohet të hyjë në punë pas vitit 2015.
Që nga 1 janari i vitit 2012 të gjitha kompanitë ruse, të cilat janë të angazhuara me transportimin e pasagjerëve, obligohen të instalojnë në mjetet e transportit pajisjet e sistemit satelitor të navigacionit global rus GLONASS.
Shtabi i Përgjithshëm i Rusisë pret që sistemi satelitor global i navigacionit GLONASS të arrijë saktësinë e GPS amerikan aty nga viti 2015.
Sistemi satelitor rus GLONASS po pushton aktivisht tregun botëror. Korporata Apple filloi të vendosë çipe (chips) për përpunimin e sinjaleve të sistemit GLONASS në gadgets e veta.
Qendra Kozmike Ndërkombëtare do të krijohet në qytezën shkencore ruse t
Ndaj mundësive për të shfrytëzuar sistemin satelitor rus të navigacionit (GLONASS) shfaqi një interes mjaft të gjallë Agjencia Hapësinore Britanike.
Shkencëtarët rusë përpunuan një pajisje unikale për sistemet e pozicionimit global GLONASS dhe GPS.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31