×
Vollga, 2011
Operacioni i kërkimit në zonën e katastrofës së anijes “Bullgaria” u ndërpre. Të gjithë trupat e pasagjerëve të mbytur u gjetën dhe u ngritën në sipërfaqe, 3 prej tyre nuk janë identifikuar ende.
Anija “Bullgaria”, operacioni për ngritjen e së cilës nga fundi i lumit Vollga filloi të premten (më 22 korrik), u duk tashmë pjesërisht në sipërfaqen e ujit.
Anija “Bullgaria”, operacioni për ngritjen e së cilës nga fundi i lumit Vollga po zhvillohet në Rezervuarin Kuibishev, u duk pjesërisht në sipërfaqe. Tashmë dallohen mirë direku dhe kabina e kapitenit.
Të martën u bë e ditur se 6 pasagjerë, të cilët
Qeveria e Federatës Ruse ka caktuar më tepër se 5 milionë $ për ngritjen në sipërfaqe të anijes “Bulgaria”, e cila u fundos më 10 korrik në ujërat e Vollgës, në rezervuarin Kuibyshev (në Republikën eTartarstanit).
Operacioni për ngritjen në sipërfaqe të anijes së fundosur “Bullgaria”, i cili ishte planifikuar të fillonte të hënën në mëngjes, u shty për arsye teknike.
Shpëtuesit ndërprenë operacionet e kërkimit të njerëzve të
Shpëtuesit ndaluan operacionet e kërkimit të njerëzve në anijen e fundosur “Bullgaria”. Anija me motor iu dorëzua specialistëve që do të merren me ngritjen e saj në sipërfaqe.
Specialistët për ngritjen e anijeve të fundosura në sipërfaqe ia hynë punës për studimin e anijes “Bullgaria” të mbytur në ujërat e lumit Vollga.
Më shumë se 50 hetues dhe kriminalistë po përpiqen të sqarojnë rrethanat
Rusia sot mban zi për të gjithë ata që gjetën vdekjen gjatë tragjedisë me anijen “Bullgaria” në Tartarstan.
Dimitri Medvediev e shpalli 12 korrikun Ditë Zie kombëtare për viktimat e fundosjes së anijes “Bullgaria” në ujërat e lumit Vollga.
Në Tartarstan (Republikë ruse në rajonin e Vollgës) 12 korriku është shpallur
12 korriku është shpallur Ditë Zie në Republikën e Tartarstanit për
Në operacionet e shpëtimit në rajonin Kamsko-Ustinsk të Tartarstanit marrin pjesë 307 shpëtues në përbërjen e 27 grupeve.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev udhëzoi Kryetarin e Komitetit Hetimor Aleksandër Bastrikin që
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31