×
embargo
Embargo evropiane në lidhje me furnizimet e armëve në Siri nuk do të zgjatet
Një grup kongresmenësh amerikanë bënë thirrje për vendosjen e një embargoje globale ndaj furnizimeve të naftës nga Irani.
Nuk ka gjasa që së shpejti të presim një vendim të BE-së p
Ndalimi i importet të naftës iraniane në vendet e BE-së do të hyjë në fuqi më 1 korrik, siç është parashikuar, pa përjashtime dhe shtzrje të afatit.
Këshilli i BE-së shtyu deri në fund të muajit maj vendimin përfundimtar mbi ndalimin e plotë të importit të naftës nga Irani, i cili duhet të hyjë në fuqi më 1 korrik, bëri me dije një burim i lartë diplomatik.
Që nga 1 korriku Bashkimi Evropian do të vendosë embargon ndaj blerjes së naftës iraniane. Por në Teheran vendosën të veprojnë në paraprirje të kësaj ngjarjeje.
“Rosselhoznadzor” (Shërbimi Federal i Rusisë për Monitorimin Veterinar dhe Fitosanitar) pezulloi përkohësisht importet e bagëtive (lopëve, viçave, dhive e deleve) dhe derrave të gjallë nga Bashkimi Evropian.
Rusia që nga dita e martë (20 mars) do të pezullojë përkohësisht importet e derrave të gjallë dhe bagëtive (lopëve, viçave, dhive e deleve) nga Bashkimi Evropian.
Vëllimet e prodhimit të naftës në Iran në muajin shkurt janë
Që nga dita e sotme Rusia vendos kufizime të përkohshme për importimin e kafshëve (bagëtisë) nga disa vende evropiane. Kjo masë është e lidhur me përhapjen e virusit Schmallenberg në këto shtete.
Në Teheran po përgatitet projektligji që parashikon ndërprerjen e menjëhershme të eksportit të naftës iraniane në Bashkimin Evropian që para fillimit të veprimit të embargos së naftës kundër Iranit.
Anëtarët e parlamentit iranian mund të miratojnë të dielën e
Rusia do të përpiqet të arrijë rifillimin e bisedimeve mes Iranit dhe komunitetit nd
Përfaqësuesit e MPJ të 27 vendeve të BE-së në mbledhjen e
Shtetet anëtare të BE-së morrën vendimin për ta afruar nga data
Rusia nuk e sheh aspak të arsyeshme për t’u bashkuar me embargon energjetike kundër Iranit, deklaroi sot në Doha (Katar) Ministri rus i Energjisë Sergei Shmatko.
Siç njoftoi Kryemjeku sanitar i Federatës Ruse Gennadi Onishçenko, Rusia menjëherë pas BE vendosi ndalimin e importit të farërave nga Egjipti.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31