×
studime bërthamore, 2011
Shkak i rrëzimit të avionit të papilotuar amerikan të dielën e kaluar në territorin e Iranit u bë sulmi kibernetik nga ana e shërbimeve speciale iraniane, njoftoi televizioni i Iranit.
Koreja e Veriut po përshpejton punën për krijimin e reaktorit bërthamor
Irani nuk do të heqë dorë kurrë nga e drejta e tij legjitime për të zhvilluar programin e vet bërthamor, deklaroi në Agjencinë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA) Përfaqësuesi i këtij vendi Ali Asghar Soltanieh.
Rusia paralajmëroi Izraelin se dhënia e goditjes ushtarake mbi Iranin do të ishte gabim shumë serioz, i mbarsur me pasoja krejtësisht të paparashikueshme.
Në Institutin e Bashkuar të Studimeve Bërthamore në qytetit Dubna në periferi t
Afatet e krijimit të reaktorit eksperimental termobërthamor ndërkombëtar do të shtyhen si të paktën një vit për shkak të katastrofës në Japoni, e cila po vonon furnizimin e elementeve të kërkuara.
Teherani hodhi poshtë përfundimisht ofertën e ndërmjetësuesve ndërkombëtarë për shkëmbimin e uraniumit dhe u shpreh se do të vazhdojë zhvillimin e mëtejshëm të programit të vet bërthamor.
Aty nga fundi i vitit rreth 25-30 kompani do të marrin statusin e pjesëmarrësve
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31