×
studime bërthamore

Pengesën e parë në rrugën e avancimit të garës së armatimeve e vuri Traktati mbi Ndalimin e Pjesshëm të Provave të Armëve Bërthamore. Sot, më 5 gusht, u mbushëm plot 50 vjet që nga dita e nënshkrimit të tij. Pas negociatash shumëvjeçare Dokumenti u nënshkrua në Moskë nga përfaqësuesit e SHBA-së, Bashkimit Sovjetik dhe Britanisë së Madhe.

Koreja e Veriut po përfundon ndërtimin e reaktorit bërthamor me ujë t
Koreja e Veriut planifikon të rivërë në shfrytëzim reaktorin në qendr
Shërbimet sekrete të Perëndimit dhe të Koresë së Jugut nuk mund
Autoritetet e Koresë së Veriut shpërblyen shkencëtarët, specialistët teknik
Zëvendësi i Drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë Nd
Mediat e Republikës Popullore Demokratike të Koresë (RPDK) njoftojnë mbi realizimin në prag të provës së tretë të suksesshme bërthamore nëntokësore, raporton kompania televizive japoneze NHK.
Koreja e Veriut ditën e martë njoftoi zyrtarisht se zhvilloi me sukses provat nëntok
Koreja e Veriut njoftoi mbi zhvillimin e një prove bërthamore. Bota është duke u përgatitur për të ndërmarrë hapa kundërveprimi. Në Seul, ndërkohë, ruhet një situatë krejtësisht e qetë: koreanojugorët nuk vërejnë kurrfarë kërcënimi për veten e tyre në provën e re bërthamore të Koresë së Veriut.
Fotografitë, e bëra nga një satelit amerikan, dëshmojnë për përgatitjen në lidhje me një testim të ardhshëm në poligonin bërthamor të Koresë së Veriut.
Koreja e Veriut planifikon të zhvillojë provën bërthamore të radhës, të tretën për nga numri, si dhe do të realizojë lëshime të reja të raketave, njoftoi Komiteti Kombëtar i Mbrojtjes i Koresë së Veriut.
Këshilli i Sigurimit i OKB-së ka zgjeruar sanksionet kundër Republikës Popullore Demokratike të Koresë (RPDK) në lidhje me faktin e lëshimit prej saj të raketës më 12 dhjetor. Rezoluta u miratua njëzëri. Në përgjigje të kësaj Pheniani është kërcënuar të vazhdojë rritjen e potencialit të vet ushtarak dhe të ndalojë veprimet për pezullimin e zhvillimit të mëtejshëm të programit të tij bërthamor.
Nga Irani vazhdojnë të vijnë njoftime kontradiktore në lidhje me pranimin e mundshëm të inspektorëve të Agjencisë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA) në objektin kyç ushtarak "Parchin", ku dyshohet se janë testuar detonatorë me neutron për pajisje shpërthyese bërthamore.
Inxhinierët koreanoveriorë po mbajnë në gjendje gatishmërie poligonin në rajonin Punggye-ri për zhvillimin e provës së radhës bërthamore në terren, njoftuan në faqen e Internetit “38 North” ekspertët e Institutit amerikano-korean të Universitetit Johns Hopkins.
Ekspertët nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Koreja e Jugut, pas analizimit t
U ndalua Large Hadron Collider (LHC - përshpejtuesi i grimcave). Pas festave të Krishtlindjeve në LHC
Në vitin 2012 Koreja e Veriut ka gjasa të intensifikojë lëshimin e raketave dhe mund të realizojë shpërthimin e tretë bërthamor. Për këtë flitet në raportin e Institutit të Seulit për Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Siguri Kombëtare.
Agjencia Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA) do t’i sugjerojë Teheranit hapjen për inspektime të objektit bërthamor Parçin (Parchin).
Një automobil i minuar u hodh në erë të mërkurën në veri të Teheranit. Si rezultat, u vra një person dhe dy të tjerë u plagosën, njofton Agjencia informative iraniane Fars.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31