×
kozmonaut, 2011
Një nga instrumentet më të vjetra muzikore, që vazhdon të ruhet deri në ditët tona në kulturën e më shumë se 200 popujve të botës, Khomus u nis për në kozmos.
Anija kozmike ruse “Sojuz” do të ankorohet sot me Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN). Në përbërjen e ekuipazhit të ri internacional hyjnë kozmonauti rus Oleg Kononenko, astronauti i Agjencisë Hapësinore Evropiane Andre Kuipers dhe astronauti amerikan Donald Pettit.
Anëtarët e ekuipazhit kryesor të ekspeditës së fundit për
Komisioni ndërdikasterial në qytezën Zviozdnij (Yjor) në periferitë e Moskës miratoi sot përbërjen e ekuipazhit kryesor dhe atij rezervë të anijes kozmike “Sojuz TMA-03M”, e cila do të niset drejt Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) më 21 dhjetor.
Ekuipazhi i Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) sot do të jetë i detyruar të gjejë strehim në anijen kozmike ruse “Sojuz”, të ankoruar me SKN, për shkak të afrimit të mbeturinave kozmike.
Aparati i uljes i anijes së pilotuar kozmike “Sojuz” realizoi me sukses uljen në Kazakistan, në një rajon të afërt me atë që ishte llogaritur. Në bordin e anijes “Sojuz” ndodhen kozmonauti rus Sergei Vollkov, astronauti amerikan Michael Fossum dhe ai japonez Satoshi Furukawa.
Para kthimit në Tokë kozmonautëve dhe astronautëve të ekuipazhit të kombinuar
Kozmosi në pritje të femrave ruse. Ekipi i kozmonautëve do të zhvillojë një konkurs të hapur në mesin e femrave pretendente, njoftoi Kreu i Departamentit kozmik rus Vladimir Popovkin.
Anija e pilotuar kozmike ruse “Sojuz” startoi sot nga kozmodromi “Bajkonur”, të cilin Rusia ia ka marrë me qira Kazakistanit, drejt Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN).
Ekuipazhi internacional i Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN), i cili pas dy javësh do
Përgjigje adekuate ndaj “Mars-500” - kështu e quajtën disa media eksperimentin nënujor amerikan “NEEMO-15” (NASA Extreme Environment Mission Operations).
Komisioni ndërinstitucional i Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë “Roskozmos” miratoi përbërjen e ekuipazhit kryesor dhe ekuipazhit dublues të ekspeditës së radhës të Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN).
Për periudhën gjysmëshekullore të ekzistencës së kozmonautikës së pilotuar banorët e Tokës kanë kaluar në kozmos pothuajse 105 vjet. Që nga prilli i vitit 1961 në kozmos kanë qenë 520 veta.
Siç njoftuan në Qendrën e Drejtimit të Fluturimeve, anija e pilotuar kozmike “Sujuz TMA-21”, e quajtur “Juri Gagarin”, do të kthehet në Tokë nga Stacioni Kozmik Ndërkombëtar (SKN) në mëngjesin e 16 shtatorit.
Specialistët e Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë “Roskozmos” morrën vendimin
Lëshimi i ekspeditës së re për në Stacionin Kozmik Ndë
Ushqimi i vërtetë kozmik, i cili hyn në racionin ushqimor të ekuipazheve të
Në periferitë e Moskës filloi trajnimi për mbijetesë në ujë, në të cilin marrin pjesë kozmonautët rusë dhe astronautët e huaj.
Në segmentin rus të Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) filluan “punët
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31