×
robot, 2012
Sot në një ekspozitë në Japoni kompania Suidobashi Heavy Industry prezantoi prototipin e një roboti luftarak me gjatësi 4 metra, peshë 4,4 ton, të quajtur Kuratas.
Aktivistët e të drejtave të njeriut bëjnë thirrje që, në
Kompania japoneze “Toshiba” prezantoi robotin katërkëmbësh për vëzhgimin, kontrollimin e ambienteve të brendshme të centralit bërthamor “Fukushima-1”. Pajisja u quajt "Quadruped".
Trupat ruse të këmbësorisë në të ardhmen do të pajisen me robotë, të cilët do të përbëjë një të tretën e armatimeve dhe teknikës ushtarake.
Sipas studimeve të zhvilluara 51% e trafikut në Internet gjenerohet jo nga njerëzit, por nga programet e gjithmundshme, të cilat bëjnë jetën e tyre krejtësisht të pavarur.
Kozmonauti i parë android (robot) rus do të dërgohet në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) brenda dy viteve të ardhshme.
Ushtria e SHBA ka nënshkruar një kontratë me kompaninë amerikane ReconRobotics për
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31