×
robot

Inxhinierët amerikanë kanë krijuar disa robotë të veçantë - "termite", të cilët janë në gjendje për të ndërtuar konstruksione relativisht të mëdha dhe komplekse pa vizatime, skica dhe plane.

Një robot i telekomanduar në distancë zbuloi për herë të parë të çarat, nga të cilat rrjedh uji radioaktiv prej reaktorit të bllokut të parë të energjisë të centralit të dëmtuar bërthamor "Fukushima-1" në Japoni.

Sipas të dhënave të mediave austriake, në vend ndodhi vetëvrasja e parë në botë e një roboti.

Inxhinierët e Institutit japonez të teknikës robotike të ngjashme me njeriun (HRI) i mësuan robotit antropomorf "Wabian-2" ecjen njerëzore.

Në muzeun e Institutit Smithson (Smithsonian Institution) në Uashington u prezantua bioroboti i parë, i prodhuar nga 28 pjesë artificiale të trupit të njeriut.

Shkencëtarët filluan testimet praktike të robotit të parë të Rusisë, të parashikuar për përdorim në kozmos të hapur.

Koreja e Jugut po fillon testimin e robotit të parë të projektuar për nxjerrjen e mineraleve nga fundi i detit.

Britania e Madhe është gati të realizojë programin për zhvillimin e brezit të ri të robotëve me qëllim të mbrojtjes së trupave në fushën e betejës, deklaroi Zëvendësministri i Jashtëm i vendit, Alistair Burt.
Organizata e Hulumtimeve dhe Zhvillimeve në sferën e Mbrojtjes e Indisë (DRDO) ndjek si pikësynim krijimin e robotëve ushtarakë me nivel të lartë të inteligjencës artificiale.
Roboti-aerostat pa pilot është ngritur sot në qiell për të garantuar sigurinë gjatë Samitit BE-Rusi në Ekaterinburg.
OKB-ja duhet të vendosë një moratorium mbi zhvillimin dhe përdorimin e të ashtuquajturëve "robotë vdekjeprurës autonomë” (RVA), mendon Raportuesi Special i OKB-së mbi ekzekutimet jashtëgjyqësore dhe arbitrare, Christof Heyns.
Kompania e madhe inxhinierike dhe e ndërtimit e SHBA-së “Bechtel” njoftoi mbi bashkimin me projektin "Burimet planetare" (ang.
Korporata e bashkuar e ndërtimit të anijeve e Rusisë ka ndërmend të
Roboti kanadez Dextre, i cili po punon në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN), do të fillojë eksperimentin e parë për realizimin e furnizimit automatik me karburant të satelitëve në orbitë, njofton NASA.
Sot në një ekspozitë në Japoni kompania Suidobashi Heavy Industry prezantoi prototipin e një roboti luftarak me gjatësi 4 metra, peshë 4,4 ton, të quajtur Kuratas.
Aktivistët e të drejtave të njeriut bëjnë thirrje që, në
Kompania japoneze “Toshiba” prezantoi robotin katërkëmbësh për vëzhgimin, kontrollimin e ambienteve të brendshme të centralit bërthamor “Fukushima-1”. Pajisja u quajt "Quadruped".
Trupat ruse të këmbësorisë në të ardhmen do të pajisen me robotë, të cilët do të përbëjë një të tretën e armatimeve dhe teknikës ushtarake.
Sipas studimeve të zhvilluara 51% e trafikut në Internet gjenerohet jo nga njerëzit, por nga programet e gjithmundshme, të cilat bëjnë jetën e tyre krejtësisht të pavarur.
Kozmonauti i parë android (robot) rus do të dërgohet në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) brenda dy viteve të ardhshme.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31