×
aeroplanmbajtëse, Gusht 2011
Aeroplanmbajtësja e parë kineze përfundoi testimet e lundrimit në Detin e Verdhë dhe u kthye në portin e qytetit Dalian. Objektivi kryesor i daljes së saj të parë në det ishte evidentimi i mangësive të mundshme në konstruktimin e aeroplanmbajtëses.
SHBA kërkuan që Kina të shpjegojë përse i duhet asaj aeroplanmbajtësja e vet.
Aeroplanmbajtësja e parë kineze - ish kryqëzori i transformuar aeroplanmbajtës sovjetik  “Variag” - për herë të parë doli në det për provë lundrimi.
Kina pranoi zyrtarisht se po zhvillon programin e vet të aeroplanmbajtëseve. Ajo do të ripajis
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2011
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2011
2
3
4
5
6
7
8
9
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31