×
zona e euros, Janar 2012
Pakti buxhetor, i cili u parashtrua të hënën në samitin e jashtë
Problemet e eurozonës dhe rrugët e daljes nga kriza e borxheve ishin temat qendrore të ditës së parë Të Forumit Ekonomik Botëror të Davosit.
Banka Qendrore e Rusisë nuk pret falimentimin e zonës së monedhës unike evropiane dhe nuk planifikon të ndryshojë seriozisht strukturën e rezervave ndërkombëtare, njoftoi Nënkryetari i parë i saj Aleksei Ulukajev në margjinat e Forumit Ekonomik Botëror në Davos.
“Eurogeddon”, ose shembja e sistemit ekonomik evropian do të ndodhë në një kohë shumë të afërt, parashikojnë ekonomistët e kompanisë konsultuese autraliane Deloitte-Access Economics (DAE).
Efekti i vendimit të Agjencisë amerikane të vlerësimit financiar Standard & Poor’s
Bankierët komentojnë sot në mënyrë mjaft aktive rezultatet e takimit të Nicolas Sarkozy dhe Angela Merkel.
“Situata e krijuar rreth euros kërcënon themelet politike të Bashkimit Evropian, - deklaroi sot financieri i njohur George Soros.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
7
8
9
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
25
27
28
29
30