×
zona e euros, 2011
Kriza e euros, diku në një shkallë më të vogël e diku në një shkallë më të madhe, ka mbuluar faktikisht të gjitha vendet e Bashkimit Evropian.
Numri i “spekullimeve të zymta” përkatësisht shpërbërjes së Bashkimit Monetar Evropian është rritur si shumë, mendon Kreu i Bankës Qendrore Evropiane Mario Draghi.
“A u bë vallë kjo natë - nata e shpëtimit të euros? Apo këto 10 orë do të hyjnë në histori si pikë referimi nga e cila filloi shpërbërja e Bashkimit Evropian?
Rezultatet e ndërmjetme të samitit të BE-së nuk janë aspak ngushëlluese, për të mos thënë zhgënjyese. Dita e parë e negociatave të udhëheqësve të 27 vendeve përfundoi praktikisht pa rezultat.
Paratë gjermane i duan të gjithë, pa mbështetjen e Gjermanisë eurozona do t
Në samitin e 8-9 dhjetorit në Bruksel Franca dhe Gjermania do të parashtrojnë zyrtarisht planin e tyre për shpëtimin e zonës së euros.
Ekonomistët vazhdojnë të debatojnë në lidhje me kolapsin e mundshëm të euros. Po vijnë duke u rritur dyshimet përkatësisht të ardhmes së ndritur të zonës së euros.
Samiti SHBA-BE, i planifikuar për 28 nëntorin në Uashington, do të bëhet, pa ekzagjerim, moment fatpërcaktues për pjesëmarrësit e tij.
Franca, Gjermania dhe Italia kanë ndërmend të bëjnë publike në samitin
Kriza financiare në zonën e euros ka hyrë tashmë në një fazë mjaft aktive.
Zona e euros po vazhdon të përjetojë tronditje të forta. Të mërkurën profitabiliteti 10-vjeçar i Italisë nga obligacionet shtetërore doli në nivelin 7%. Ky tregues konsiderohet si kufi maksimal për vendet e zonës së euros.
Vendet e BRIKS (BRICK) shprehen të gatshme të marrin pjesë në aktivitetet për stabilizimin e situatës në zonën e euros, duke përfshirë këtu edhe dhënien e kredive, deklaroi Kreu i MPJ të Rusisë Sergei Lavrov.
1 nëntori është dita e parë e punës së Mario Draghi në postin e Kreut të Bankës Qendrore Evropiane. Miratimi i kandidaturës së tij për në këtë post u shoqërua me skandal.
U miratua plani anti-krizë për Eurozonën. Tani problemi kryesor konsiston në atë
Sot në Bruksel po zhvillohet samiti përfundimtar nga e gjithë maratona e samiteve kushtuar krizës evropiane të borxheve.
Në samitin e “G-20” Rusia do të donte të diskutonte jo vetëm krizën në zonën e euros.
Sot në samitin në Bruksel liderët e Eurozonës mund të marrin vendimin për rritjen e Fondit Evropian të Stabilizimit, rikapitalizimin e bankave dhe ristrukturimin e borxheve.
Mjetet e Fondit të ri të stabilizimit - 440 miliardë euro - janë plotësisht të mjaftueshme për të shpëtuar Greqinë nga falimentimi me borxhin e saj prej 330 miliardë euro.
Maratona e samiteve të BE do të vazhdojë të mërkurën. Dikush në zonën e euros do të dëshironte ti bënte ato organ të përhershëm pune, duke anuluar me këtë veprimin e qeverive kombëtare.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31