×
vullkan, 2013

Vullkani Shiveluç, që ka shpërthyer në Gadishullin e Kamçatkës, hodhi për të tretën herë radhazi brenda ditës një kolonë hiri në lartësinë 8 km mbi nivelin e detit.

Ekspertët, të cilët mbikëqyrin vullkanet e Gadishullit të Kamçatkës, regjistruan sot emetim hiri njëherazi nga tre vullkane aktive.

Banorët e qendrave të banuara të ndodhura në afërsi të vullkanit italian me famë botërore "Vezuv" iu drejtuan Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut.

Vullkani Shivelluç, i cili ka shpërthyer në Kamçatkë, volli një shtyllë hiri me një lartësi më shumë se 10 km mbi nivelin e detit.

Numri maksimal i erupsioneve vullkanike në të gjithë historinë e vëzhgimeve, të cilat zhvillohen në Gadishullin e Kamçatkës që nga fillimi i shekullit XX, është regjistruar në vitin 2013.

Fatkeqësia natyrore po i afrohet me furi Lindjes së Largët të Rusisë. Tajfuni "Wipha" që shkretoi Japoninë, iu afrua jugut të Gadishullit rus të Kamçatkës. Atje u shpall paralajmërimi i stuhisë. Ekipet e shpëtimit janë në gatishmëri për emergjenca të mundshme. Më parë në Japoni si pasojë e tërbimit të fatkeqësisë së natyrës humbën jetën të paktën 17 persona. Ndërsa në centralin bërthamor "Fukushima -1" pas goditjes së tajfunit u regjistrua rritja e nivelit të rrezatimit.

Në Kamçatkë menjëherë dy fshatra u ndodhën të mbuluar nga hiri si rezultat i erupsionit të vullkanit "Kluçevskaja sopka".

Në Kamçatkë u regjistrua një tjetër emetim hiri nga krateri i vullkanit Kluçevskoj.

Grupi i reagimit ndaj erupsioneve të vullkaneve i Kamçatkës "KVERT" e ka vlerësuar shpërthimin e vullkanit Kluçevskoi (Kluchevskoy) me kodin "Portokalli" të rrezikshmërisë për aviacionin. Aktivizimi i vullkanit më të lartë veprues në Euroazi është rritur në mënyrë drastike.

Kluçevskaja sopka - një nga vullkanet më të lartë në Euroazi, i cili ka shpërthyer në Kamçatkë, volli një shtyllë hiri në një lartësi prej 6 km mbi nivelin e detit, njoftoi të martën shërbimi për shtyp i Departamentit Qendror të Ministrisë ruse të Situatave të Jashtëzakonshme të qarkut përkatës.

U shtua fuqia shpërthyese e njërit prej vullkaneve më të lartë në Euroazi – Kluçevskaja sopka, i cili shtrihet në Kamçatkë.

Banorët e disa fshatrave në Ishullin indonezian Sumatra u detyruan të largohen nga shtëpitë e tyre pas erupsionit të vullkanit "Sinabung".

Autoritetet ekuadoriane njoftuan mbi evakuimin e 200 personave nga zonat malore në afërsi të vullkanit Tungurahua, shpërthimi i të cilit filloi të dielën me vjelljen e hirit në atmosferë.

Kompanitë ajrore amerikane anuluan fluturimet për në Meksiskë për shkak të aktivizimit të vullkanit Popocatepetl.

Vullkani meksikan Popocatepetl emetoi një re të përzier gazi dhe hiri në një lartësi prej 3.5 km, njoftoi të enjten Qendra Kombëtare për Parandalimin e Katastrofave e Meksikës.

Vullkani më verior aktiv i Kamçatkës - Shiveluç - të enjten volli disa shtylla të fuqishme hiri, njoftoi filiali i Shërbimit Gjeofizik të Akademisë ruse të Shkencave në Gadishullin e Kamçatkës.

Të enjten në Kamçatkë u aktivizua vullkani Shivelluç, i cili filloi të lëshojë në atmosferë hi dhe të gazëra. Vullkani volli një shtyllë hiri me një lartësi prej 10 kilometrash mbi nivelin e detit.
Ekspertët e UNESCO-s e përfshinë vullkanin Etna, i cili ndodhet në ishullin italian të Siçilisë, në listën e objekteve të Trashëgimisë Botërore.
Vullkani Shiveluç, i cili u aktivizua në Kamçatkë, volli 3 shtylla gazi me hi, lartësia e më të madhit prej tyre arriti treguesin 9 km mbi nivelin e detit.
Autoritetet e Kilit urdhëruan evakuimin e më shumë se 2 mijë personave pë
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31