×
memorial, 2012
Në varrezën përkujtimore ushtarake Mamajev Kurgan (Kodrina Mamajev - russ. Мамаев курган) në Vollgograd (Povollzhe) ka filluar vendosja e tabelave me emrat e të rënëve heroikisht për mbrojtjen e Stalingradit.
Natën, në të gdhirë të së hënës, më 11 qershor vandalë të paidentifikuar kanë përdhosur kompleksin përkujtimor Yad Vashem (Muzeu i Holokaustit) në Jerusalem, duke pikturuar në të grafite anti-semite.
Kjo mund të quhet tashmë me plot gojën traditë: në prag të festës së Fitores mbi nazizmin i nënshtrohen shkatërrimit monumentet e ushtarëve çlirimtarë sovjetikë, të rënë në luftën kundër Hitlerit. Tradita në fjalë lindi në ish republikat sovjetike, aktualisht shtete të pavarura, banorët e të cilave luftuan kundër agresorit duke qenë asaj kohe qytetarë të Bashkimit Sovjetik.
Sot Polonia dhe Rusia po kujtojnë viktimat e katastrofës ajrore nën Smolensk. Dy vjet më parë në të kanë humbur jetën 96 veta, duke përfshirë Presidentin e vendit Lech Kacyznski, bashkëshorten e tij dhe shumë anëtarë të autoritetshëm të elitës politike, kulturore dhe sociale polake.
Në Gjeorgji, pavarësisht nga protestat e shumta të banorëve vendas, po prishin edhe
Autoritetet e Koresë së Veriut morën vendimin për ta ruajtur në mauzole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31