×
Marsi, Tetor 2013

Agjencia Hapësinore Europiane (European Space Agency, ESA) dhe specialistët gjermanë të grafikës kompjuterike paraqitën një video, në të cilën shfaqen imazhe të Marsit nga lartësia e aparatit fluturues kërkimor "Mars Express".

Misioni shkencor me destinacion satelitin e Marsit - Phobos do të realizohet në vitin 2022, njoftoi Drejtori i Institutit të Kërkimeve Kozmike Lev Zeljonij.

India është duke u përgatitur që të bëhet vendi i pestë në dërgimin e aparateve fluturuese kozmike drejt Marsit. Është krejtësisht e qartë se në botë ​​ka filluar gara e projekteve kozmike për kolonizimin e këtij planeti.

Pyetja në lidhje me faktin se a ka vallë jetë në Mars mbetet e hapur, mendon Kreu i laboratorit të Institutit fiziko-teknik të Moskës, Vladimir Krasnopolskij.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
31