×
pakicat seksuale, Tetor 2013

Flamuri i Aleancës kundër Diskriminimit të Komunitetit LGBT (Lezbike, Gei, Biseksualë dhe Transgjinorë (apo Travestitë) me ngjyrat e ylberit po përpiqet t’i presë rrugën stafetës së zjarrit olimpik. Një tjetër tubim proteste organizuan aktivistët rusë të Lëvizjes Gay në itinerarin e pishtarit olimpik të Olimpiadës Dimërore të Soçit në Shën Petersburg. Nuk po rreshtin thirrjet për bojkotimin e të Lojrave Olimpike edhe jashtë vendit.

Parlamenti i Territorit kryeqytetas australian (Australian Capital Territory) miratoi projektligjin që lejon çiftet e të njëjtit seks të regjistrojnë martesën e tyre. Capital Territory u bë qarku i parë në vend që legalizon martesat-gay.

Duke folur në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës (PACE), Kryetari i Dumës Shtetërore të Rusisë, Sergei Narishkin, ftoi parlamentarët evropianë të vizitojnë klubet e homoseksualëve në Moskë për t’i bindur ata që të drejtat e minoriteteve seksuale në Rusi nuk paragjykohen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
31