×
siguria bërthamore, 2011
Teherani filloi ndërtimin e një objekti të ri bërthamor, njofton site i kanalit televiziv anglisht-folës iranian “Press TV” me referim tek deklarata e një deputeti të parlamentit të vendit.
Çmontimi përfundimtar i reaktorëve problematikë të centralit bërthamor, që pësoi avari serioze në mars të këtij viti “Fukushima-1”, do të marrë 40 vjet.
Rusia paralajmëroi Izraelin që të përmbahet nga ndërmarrja e operacionit ushtarak kundër Iranit, deklaroi në eterin e kanalit televiziv “Rusia 24” Zëvendësministri i Jashtëm i Federatës Ruse Sergei Riabkov.
Forcat e Armatosura të Rusisë ia hynë punës për realizimin e masave
Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) ka nevojë për një reformë të thellë, përndryshe ajo mund të humbasë ndikimin dhe rëndësinë e vet.
Irani paraqiti një paketë propozimesh për rifillimin e bisedimeve me “gjashtëshen” e ndërmjetësve ndërkombëtarë për rregullimin e çështjes bërthamore iraniane.
Rusia i bën thirrje Koresë së Veriut për të ngrirë programin e vet bërthamor.
Bashkimi Evropian është i gatshëm të vendosë sanksione të reja të ashpra kundër Iranit.
Takimi i parë kushtuar krijimit të zonës së denuklearizuar në rajon po zhvillohet (21-22 nëntor) në selinë e ANEA-s në Vjenë me iniciativën e Kreut të kësaj Agjencie Yukio Amano.
Irani shprehet i gatshëm për të bashkëpunuar me Agjencinë Ndë
Më 17-18 nëntor në Vjenë po zhvillohet mbledhja e Këshillit të Bordit të drejtuesve të ANEA-s.
Moska nuk përjashton mundësinë e vendosjes nga SHBA, në kuadër t
SHBA, Rusia dhe Kina po përpiqen të parandalojnë krijimin e armës bërthamore nga ana e Iranit dhe “do të konsultohen” midis tyre në lidhje më mënyrën më të mirë të arritjes së këtij qëllimi.
Irani nuk do të heqë dorë kurrë nga e drejta e tij legjitime për të zhvilluar programin e vet bërthamor, deklaroi në Agjencinë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA) Përfaqësuesi i këtij vendi Ali Asghar Soltanieh.
Irani ka zhvilluar studime e punime që synojnë krijimin e armës bërthamore, thuhet në raportin e Agjencisë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA).
Rusia paralajmëroi Izraelin se dhënia e goditjes ushtarake mbi Iranin do të ishte gabim shumë serioz, i mbarsur me pasoja krejtësisht të paparashikueshme.
Presidenti i Iranit Mahmoud Ahmadinexhad paralajmëroi Izraelin dhe SHBA që të përmbahen nga ndërmarrja e operacionit ushtarak të drejtuar kundër objekteve bërthamore të vendit të tij.
Teherani hodhi poshtë përfundimisht ofertën e ndërmjetësuesve ndërkombëtarë për shkëmbimin e uraniumit dhe u shpreh se do të vazhdojë zhvillimin e mëtejshëm të programit të vet bërthamor.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31